V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

MANTAR DÖŞEME

SELİN ÇAKAN

Yeni Üye
merhabalar mantar döşeme ile bi villa projem için tercih ettim. Mantar döşeme de balkon alanları ile evi odalarını bulunduğu alanların haraketli yüklerini farklı vererek kolan ve perde etrafını bant kirişlerle döndüm, döşeme kenarı ile ayırdım. Bu doğru bi yaklaşım mı bilemedim açıkcası. Bir de döşeme olarak program sadece üstte donatı çıkaracak şekilde atıyor ben onu düz+pilyeli şekilde değiştirdim demir biraz fazla çıktı bu konuda da yapı sahibinin hakkına girmek istemiyorum o konuda da yorumlarınızı bekliyorum. daha önce hiç mantar döşeme de hiç yapmadım bu konuda projemi değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

daha önce hiç mantar döşeme de hiç yapmadım bu konuda projemi değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Modelle önerilerim;
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--betonu c30 yapınız,
--a2 düzensizliğini işaretleyiniz,
--1. Bodrum katta döşeme olmadığı için bu katı silip su basman perdelerini üst kattan modelleyiniz,
--bant kirişler statik hesapta dikkate alınmaz silebilirsiniz,
--asmolen döşemede ve konsol döşemelerde pilye olmaz alt-üst düz donatı olacak şekilde modelleyiniz,
--duvar yükleri girilmemiş, duvar objesi ile yükleri giriniz,
--merdiveni modelleyip mesnetleyerek bina ile birlikte çözünüz, (merdiven sahanlığını mesnetlemek için ara kat kirişi konulabilir)
--temel kirişini perde ucuna mesnetleyip perde altına ilave temel modelleyiniz.

Geri