V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

mantar döşeme çekme ve kayma gerilmesi

201968

Etkin Üye
Mantar döşemede çekme ve kayma gerilmesi sağlanamdı hatasını gideremedim daha öncede sık yaşadığım bir sıkıntı bir türlü çözemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Ünver bey adam size kirişli kirissiz diye sormuyor
İşimize gelmediği yerde kirişli plakmi çözeceğiz. Bu yaklaşım nasıl bir yaklasim anlamış değilim.
Çözümle alakalı fikrinizi soruyor eminim oda bilir kirişli çözmeyi saygilarimla

Ünver bey adam size kirişli kirissiz diye sormuyor
İşimize gelmediği yerde kirişli plakmi çözeceğiz. Bu yaklaşım nasıl bir yaklasim anlamış değilim.
Çözümle alakalı fikrinizi soruyor eminim oda bilir kirişli çözmeyi saygilarimla
Bu benim önerim. yapıp yapmamak soruyu sorana ait.
bu tür cevap vermek işime gelmiş de değil.
en ekonomik olarak kolon-kiriş-plak olarak çözebilinecek bir projeyi, mantar döşeme olarak çözmenin bana göre bir anlamı/mantığı yok.
bu cevabı yazasıya kadar çözüm önerinizi yazsaydınız daha faydalı bir iş yapmış olurdunuz.

Döşemede gerilme sorunlarının çözümü için Döşeme raporunda çekme ve kayma gerilme hatası veren koordinatları ve hesap aksını tespit edip, bu bölgede donatı artımına giderek sorun çözümlenebilir.

Örneğin : Zemin Kat D02 döşemesinde 4 aksında çekme gerilmesinin oluştuğu koordinat resimdeki bölgedir.

1649424828973.png

Döşeme betonarme diyaloğunda ilgili döşemenin 4 nolu donatı aksının sol üst ilave donatısı fi8/20 olarak konulduğunda gerilme sorunu çözümlenmektedir.
Bu konuyla ilgili daha önce sorduğunuz sorudaki eğitim ve bilgi bankası linkini de inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri