V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Mantar Döşeme Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bha

Üye
İyi günler idecad
1-tasarladığım projede mantar döşeme oluşturdum hesap akslarım idenin mantına uygunmu
2- forumda gezerken (gizli kirişlerle düşey taşıyıcıları birbirne bağlanmış ikinci bir sistemle(projeyle), TDY düzensizlik kontrolleri ve plakta oluşacak deprem tesirlerine bakılmalıdır) diye bişey okudum bunu nasıl yapmam gerektiğini açıklaya bilirmisiniz
3-tasarladığım yapı resimdeki gibi iki farklı yol kotu olmasından sebep iki farklı kotta çözümü berabermi yoksa ayrı ayrımı yapmalıyım
link
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

teşekürler iyi çalışmalar

Merhaba,
bha":3w4f6hhe' Alıntı:
1-tasarladığım projede mantar döşeme oluşturdum hesap akslarım idenin mantına uygunmu
-Zemin kattaki kirişsiz döşeme sistemindeki donatı aksları projenizde olduğu gibi düzenlenebilir. (Sadece X yönündeki 4 ve 7 nolu donatı akslarının geçerli olduğu çalışma mesaleri birbiri ile örtüşmüyor. )
2- forumda gezerken (gizli kirişlerle düşey taşıyıcıları birbirne bağlanmış ikinci bir sistemle(projeyle), TDY düzensizlik kontrolleri ve plakta oluşacak deprem tesirlerine bakılmalıdır) diye bişey okudum bunu nasıl yapmam gerektiğini açıklaya bilirmisiniz
-7 versiyonunda programa eklenen yarı rijit diyafram analiz olanağı sayesinde yukarıda belirtilen şekilde ikinci model oluşturmaya gerek yok.
3-tasarladığım yapı resimdeki gibi iki farklı yol kotu olmasından sebep iki farklı kotta çözümü berabermi yoksa ayrı ayrımı yapmalıyım.
-Dilatasyondaki rijit kat numaraları farklı ise her bir dilatasyonun ayrı proje olarak modellenmesi uygun olur.

Ayrıca projede;
-2.3.4 ktlarda K27-28 kirişlerinin altında döşeme kenarı kalmış.(Geometri kontrolünde uyarı olarak veriyor)
-S22 kolonu üst katlarda tanımlanmamış. Yeri boş görünüyor.
-Bodrum çevre perdelerinin kabuk olarak modellenmesi önerilir.

İyi çalışmalar

Geri