Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Mantar Döşeme Tasarımı

Merhaba;
Ekte gönderdiğim projeyi komple kirişsiz döşeme olarak çözümlemem gerekmektedir. Henüz tek katını modellediğim projemde herhangi bir hata var mıdır? Döşemeleri kolon ve perde düğüm noktalarından bölerek oluşturdum, bu doğru bir tasarım mıdır, yoksa kat bazında tek bir döşeme olarak mı yapmak gerekir? Ayrıca programda bulunan bant kirişleri, kirişsiz döşeme tasarımında kullanmanın ne gibi faydaları vardır, bant kirişler konstrüktif elemanlar mıdır, yoksa zımbalama dayanımında yapısal olarak analizlerde dikkate alınır mı? Not: Bina toplamda 33 katlı ama yanlış ilerlememek için henüz sadece bir katını modelledim sizden alacağım cevaplara göre komple tasarlayacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

döşemeleri kolon ve perde düğüm noktalarından bölerek oluşturdum, bu doğru bir tasarım mıdır, yoksa kat bazında tek bir döşeme olarak mı yapmak gerekir?
Burada döşemeleri kolon düğüm noktalarında bölmek durumunda değilsiniz. Tek bir döşeme tipi olarak tanımladığınızda döşeme hesap akslarını uygun şekilde düzenlemeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde modellemek analiz açısından bir değişikliğe yol açmamaktadır. ancak donatı yerleşimi açısından tek bir döşeme yapıp, döşeme hesap akslarını düzenlemek ve uygun şekilde döşeme hesap aksı tanımlamak gerekebilir.

ayrıca programda bulunan bant kirişleri, kirişsiz döşeme tasarımında kullanmanın ne gibi faydaları vardır, bant kirişler konstrüktif elemanlar mıdır, yoksa zımbalama dayanımında yapısal olarak analizlerde dikkate alınır mı?
Bant kirişleri konstrüktif elemanlardır ve zımbalama dayanımda katkısı gözönüne alınmaz. Zımbalama kontrolünde yalnızca zımbalama donatısı katkısı gözönüne alınmaktadır. Bunun için de kolon (veya perde) ayarları diyaloğundan zımbalama donatısı sekmesini açıp zımbalama donatısı tipini seçebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


1642172016725.png

bu tarz büyük projelerde adım adım gitmek her zaman daha sağlıklıdır. dilerseniz diğer sorularınız için ideCAD teknik destek platformunu da kullanabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


Kirişsiz döşemeler ve zımbalama kontrolleri ile alakalı yaptığımız eğitimler ve ideCAD bilgi bankası linklerini aşağıda gönderiyorum.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.



Saygılarımla...
 
Cevabınız için teşekkürler. Yukarda bahsettiğiniz teknik destek platformunda ne gibi imkanlara sahip olacağım bilgi verebilir misiniz?
 
Ekran görüntüsü 2022-01-23 213052.pngKirişsiz döşemede soldaki gibi tek döşeme tanımlayıp analiz yaptığımda maksimum çekme gerilmesini aşmaktayım, fakat sağdaki gibi döşemeleri ayırıp analiz yaptığımda maksimum gerilme aşılmıyor. nedeni ne olabilir? ayrıca sağdaki gibi bazı döşemeleri ayırıp farklı hareketli yük tanımlamamda problem olur mu (donatı çiziminde alt donatılarda bindirme olmuyor, çizimde düzeltmem yeterli midir?)?
 
Merhaba
Kirişsiz döşemede soldaki gibi tek döşeme tanımlayıp analiz yaptığımda maksimum çekme gerilmesini aşmaktayım, fakat sağdaki gibi döşemeleri ayırıp analiz yaptığımda maksimum gerilme aşılmıyor. nedeni ne olabilir?
sağ taraftaki gibi hesap akslarını aynı yerlerden geçirirseniz aynı sonucu alırsınız,
ayrıca sağdaki gibi bazı döşemeleri ayırıp farklı hareketli yük tanımlamamda problem olur mu
problem olmaz daha doğru hesap yapmış olursunuz,
(donatı çiziminde alt donatılarda bindirme olmuyor, çizimde düzeltmem yeterli midir?)?
yeterlidir, mantar döşemeleri ayırdığınız yerleri kontrol edin, bindirme yapılmamış yer varsa çizimde düzeltirsiniz.
 
yeniden merhaba, bodrum kattaki perde ile kaset birleşiminde aldığım hata kolonların mafsallı olduğu kombinasyonunda çıkıyor. Bununla ilgili önerileriniz nedir? ayrıca bodrum kat döşemesini de kirişsiz yapmak istediğimde merdiven boşluğu nasıl olmalı? hesap akslarını açıklıklardan geçirmek yeterli olur mu ayrıca düşey birleşim elemanlarının arasında da olmalı mı? Projeyi genel olarak incelediğinizde neler önerebilirsiniz? (lütfen eleman isimlerini dikkate almayınız. çalışma aşamasında olduğum için düzensiz.)
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst