V11'i Online Satın Alın

Mantar Döşemeli Sistem perdelerim 25/150 olmasına rağmen 1/6 şartına uymadığı şeklinde hata alıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaya

Etkin Üye
Merhabalar,

1. Eklemiş olduğum mantar döşeme sistemli projemde PZ01 ve P101 perdelerim 25/150 olmasına rağmen 1/6 şartına uymadığı şeklinde hata alıyorum?

2. Mantar Döşeme şeklinde tasarladığım bu projede, tasarım esasları açısından bir sakınca var mıdır? modellemede bir sorun var mıdır? Tecrübeleri arkadaşlar inceleyip önerilerde bulunursa sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

1. Eklemiş olduğum mantar döşeme sistemli projemde PZ01 ve P101 perdelerim 25/150 olmasına rağmen 1/6 şartına uymadığı şeklinde hata alıyorum?

P01 perdesini serbest ölçülendirme komutuyla virgülden sonraki hane sayısını 5 seçerek ölçülendirildiğinde uzun kenarın 149.9999 7 olduğu görülüyor.
1647268054054.png

Merhabalar,

2. Mantar Döşeme şeklinde tasarladığım bu projede, tasarım esasları açısından bir sakınca var mıdır? modellemede bir sorun var mıdır? Tecrübeleri arkadaşlar inceleyip önerilerde bulunursa sevinirim.

Aşağıdaki link faydalı olabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Anladım Levent bey teşekkür ederim.

Aşağıdaki linki de inceledim.

Peki sizce kalıp planım kirişsiz döşemeye uygun mudur? Daha önce yapmadığım için uygulamada veya farklı bir konuda sıkıntı yaşamak istemiyorum. Eğer böyle bi değerlendirme şansınız varsa sevinirim.

Peki sizce kalıp planım kirişsiz döşemeye uygun mudur?
Önerilerim;
--bu binada kiriş sarkması istenmiyorsa bütün kirişleri kaldırıp mantar döşeme yapabilirsiniz,
--kiriş sarkması problem değilse kolon/kiriş/döşeme sistemine dönerek perdeleri kaldırıp kolon, temeli de mütemadi yaparak ekonomik bir proje yapabilirsiniz.
--1. kat tavanı kullanılmayacaksa döşeme yüklerini azaltıp, duvar yüklerini kaldırabilirsiniz,

Öncelikle önerileriniz için çok teşekkür ederim ünver bey.

--Kirişlerimin altına duvar gelecek yani çok sarkan bir kısım olmayacak. O yüzden kirişle dönmek istedim oraları.
--birde önceki eklediğim dosyada merdiven boşluğunu açmamıştım şimdi açtım bu boşluk çevresi uygun mudur? Kirişsiz döşemlerde bu boşluklar uygun mudur?
-- Eklediğim dosyanın birinde döşeme, perde, radye gibi elemanlarımın sonlu eleman genişliği 40 cm iken diğerinde 25 cm olarak yaptım. Ve 25 cm sonlu eleman genişliğinde P02 perdem de 7.11.5 hatası aldım.
-- Formda kirişsiz döşeme tasarımı hakkında okuduğum önerilerde kabuk elemanlarda, sonlu elaman genişliğinin 25 cm olması yönündeydi. Bu durumda bu sistemi nasıl kurtarabilirim? Bu kalıp planı ve bu sonlu eleman genişliğiyle kirişsiz döşemeden vaz mı geçmeliyim?

Ekli dosyalar

Geri