MATERYAL SORUNU*

Yapı bileşeni sekmesinde ör: Süpürgelik tanımladıktan sonra 3d önizlemesinde gözükmüyor doku tanımlayamıyorum göremediğim için yardım olursanız sevinirim. Boya vs bunlar da dahil
 

Ekli dosyalar

  • Materyal sorunu.cde
    938.1 KB · Görüntüleme: 316
Merhabalar,

Yapı bileşeni sekmesi metraj için malzeme tanımlaması yapılan bölümdür. Perspektif ekranda objelerinizi dokulu görebilmek için obje ayarları penceresinin materyal bölümünden materyal tanımlanmalıdır.

Örneğinizdeki süpürgeliği elde etmek için ilk olarak profil objelerinden süpürgeliği seçip süpürgelik objesi oluşturun. Oluşturduğunuz süpürgeliği seçip özelliklerini açın.
Obje ayarları penceresi materyal bölümünden materyal (cephe kaplamasını seçelim) atadığınızda perspektif ekranda objenizin dokulu halini görebilirsiniz.

İyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

  • obje ayarları.PNG
    obje ayarları.PNG
    68.2 KB · Görüntüleme: 6,037
  • süpürgelik.PNG
    süpürgelik.PNG
    71.2 KB · Görüntüleme: 6,036
AYRICA MANUEL OLARAK NASIL 40*40/ 20*40 60*60 gibi seramikleri atayabiliriz mahal'e? doku görüntüsü olarak parça oluşmasın istiyoruz
 
Merhabalar,

Perlitli alçı duvar görseli kullanarak yeni materyal oluşturmalısınız. Seramik görüntüsü için de aynı şekilde elinizdeki seramik görseli ile yeni materyal oluşturmalısınız.
Yeni materyaller oluşturmanız için bağlantıdaki eğitim videosu yardımcı olacaktır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


Süpürgelik objenizin kesitini değiştirmek istiyorsanız çizgi objesi ile istediğiniz ölçülerde kesitinizi oluşturun. Oluşturduğunuz çizimi seçip sağ tuş menüden Dönüştür/Poligonal Profile(Süpürgelik) satırına tıklayın.
Bu adımları izleyerek profil objeleriniz için yeni kesitler oluşturabilir, yeni kesitlerinizi profil objelerinizde kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan profil objeleri ve profil objeleri için yeni kesit oluşturma konularını içeren eğitim videosuna ulaşabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


İyi çalışmalar...
 
PEKİ BEN KESİT ALDIĞIMDA GÖZÜKMEYECEK PERLİTLİ ALÇI? BEN YAPI BİLEŞENİ SEKMESİNDEN BOYA TANIMLADIM FAKAT KESİT ALINCA GÖ<ÜKMÜYOR
 
Merhaba,

Yapı bileşeni sekmesi metraj için malzeme tanımlaması yapılan bölümdür. Burada yapılan tanımlamalar perspektif ekran ve 2 boyutlu olan kesit,görünüş sayfalarına etki etmemektedir.
Materyal bölümünde atanan dokular 3 boyutlu model üzerinde tanımlıdır, perspektif ekrandan takip edebilirsiniz. Tanımlanan dokular 2 boyutlu olan kesit ve görünüş sayfalarında çıkmamaktadır.
Kesitlerinizde doku görmek isterseniz, resim ekle diyerek doku görsellerinizi kesit sayfalarına çağırıp istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.

Detaylı bilgi için Bursa ofisimizi arayabilirsiniz.

İyi çalışmalar...
 
çok teşekkürler zeynep hanım sayenizde ide mimari öğreniyoruz :) haftaiçi pazartesi günü sizleri arayacağım teşekkürler
 
Geri
Üst