V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Merdiven Analizi

Mühendis52

Yeni Üye
Merhaba, çalışmakta olduğum şantiyenin projesinde merdiven sahanlığı hiçbir yere mesnetlenmeden çözülmüş. Yapı b+z+10 nk şeklinde ve projeyi idecad ile çözmüş. Sorduğum herkes merdivenin çok sehim yapacağını ve riskli olduğunu söylediler. Program nasıl onay veriyor veya projeci çözerken merdiveni her yere mesnetliymiş gibi mi gösteriyor? Kalıp planının kesitini yükledim çözüm olarak ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• 12.png
    12.png
    435.6 KB · Görüntüleme: 41
Mesnetlenme koşulları hatalı tanımlanmış olabilir. Proje datası elinizde ise gönderirseniz inceleriz.
11 versiyonunda merdivenlerin otomatik mesnetlenmesi özelliği getirilmiştir. Merdiven kenarlarında uygun olan elemanlara otomatik mesnetleme yapılır.
11 versiyonda ayrıca analiz esnasında merdiven deformasyonları beklenenden fazla ise merdivenlerin kontrol edilmesi şeklinde uyarı verilmektedir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Mesnetlenme koşulları hatalı tanımlanmış olabilir. Proje datası elinizde ise gönderirseniz inceleriz.
11 versiyonunda merdivenlerin otomatik mesnetlenmesi özelliği getirilmiştir. Merdiven kenarlarında uygun olan elemanlara otomatik mesnetleme yapılır.
11 versiyonda ayrıca analiz esnasında merdiven deformasyonları beklenenden fazla ise merdivenlerin kontrol edilmesi şeklinde uyarı verilmektedir.
yasin bey merhaba. otomatik mesnetlenen merdivenlerin çizimlerini alırken mesnetlendiği elemanlarla bağlantıları çizimde de veriliyor mu peki? ya da merdiven etrafında merdiven plağının mesnetleneceği eleman yoksa uyarı veriliyor mu? ben denetçi olarak birçok projede etrafında düşey taşıyıcı olmadan tasarlanan merdivenlere rastlıyorum ve hesap raporlarında herhangi bir hata gözükmüyor fakat merdiven havada uçuyor resmen döşemeden döşemeye mesnetlenmiş. bu durumlarda programın bir geri dönüşü oluyor mu bunu merak ediyorum. teşekkürler.

merdivenlerin çizimlerini alırken mesnetlendiği elemanlarla bağlantıları çizimde de veriliyor mu peki?
Hayır ankrajlar otomatik olarak çizilmez. Kullanıcı merdiven detaylarında manuel olarak bu çizimleri göstermelidir.

merdiven etrafında merdiven plağının mesnetleneceği eleman yoksa uyarı veriliyor mu?
Böyle bir kontrol yapılmaz ama merdiven mesnetlenemediği takdirde aşırı donatılar çıkabilir.

birçok projede etrafında düşey taşıyıcı olmadan tasarlanan merdivenlere rastlıyorum ve hesap raporlarında herhangi bir hata gözükmüyor fakat merdiven havada uçuyor resmen döşemeden döşemeye mesnetlenmiş. bu durumlarda programın bir geri dönüşü oluyor mu bunu merak ediyorum. teşekkürler.
Bu kontrolleri kullanıcı yapmalıdır. Merdiven çevresindeki taşıyıcı sistem modelini mühendis tasarlamalıdır.

Hayır ankrajlar otomatik olarak çizilmez. Kullanıcı merdiven detaylarında manuel olarak bu çizimleri göstermelidir.
cevabınız için çok teşekkür ederim. son bir sorum olacaktı. kullanıcı otomatik mesnetlenmede merdivenin nereye nasıl mesnetlendiğini görebiliyor mu? çünkü ben detay çizimlerinde merdiven etrafındaki elemanlarla bağlantılarını da çizmelerini isteyeceğim fakat model ve çizimlerin uyumlu olması gerekir. bu durumda eğer mesnetlenme bölgelerini görebiliyorlarsa bize de sunmalarını istemeyi planlıyorum çizimlerle modelin uyumunun kontrolü açısından.

Otomatik veya kullanıcı tanımlı olarak seçilen mesnetlenme koşulları ile analiz yaptığınızda analiz modelinde incelenebilir.
Analiz sonrasında deformasyonlar incelenirken merdivenin yapıya nasıl mesnetlendiği incelenebilir.
D.N ve rijit bağlantıları göster aktif olduğu durumda rijit kollar görülebilir.
1733751957811.png

Yardım sayfalarını inceleyiniz.

Geri