V11'i Online Satın Alın

Merdiven ara sahanlığı

İYİ GÜNLER YENİ BİR PROJEMDE 3 ADET MERDİVEN ARA SAHANLIĞI VAR 5 METRE YÜKSEKLİĞİ AŞIYOR...
SORUM ŞU İDECAD İN MERDİVEN HESABI ÇÖZÜMÜ YETERLİMİDİR (İLAVE BİR TAŞIYICI TANIMLAMALIMIYIZ ) YOKSA ARA SAHANLIKLAR MUTLAKA KİRİŞLERE Mİ OTURTULMALIDIR
YOKSA PERDELERE KOLONLARA OTURTULABİLİNİYORMU MESNETLENEBİLİNİYORMU?
YADA HER BİR ARA SAHANLIK İÇİN KİRİŞ ÜSTÜ HATILMI ÇIKMAK ÇÖZÜMMÜDÜR?
EKSİK OLDUGUM BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM TESEKKÜR EDERİM

BU SORULARINIZIN TAMAMININ CEVABI EVET VE OLUMLU. MODELLENEBİLİR VE YAPILABİLİR.
PROJENİZDE KAFANIZA TAKILAN MERDİVEN MODELLEMESİNİN NE OLDUĞUNU PLAN OLARAK KOYARSANIZ DAHA DOĞRU CEVAP VEREBİLİRİZ.

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

ÜNVER BEY ÖNCELİKLE İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN ÇOK TESEKKÜR EDERİM KOTLARINI UZERİNE YAZDIĞIM KAT ARA SAHANLIKLARININ +2.24 VE 3.68 KOLONA YADA KİRİŞE OTURMUYOR
TEK KAT OLSA BELKİ DÜŞEY HATIL MANTIKLI OLABİLİR FAKAT 8 -10 KATIN BU ŞEKİLDE GEÇMEM GEREKSE NE YAPARDIM DİYE DÜŞÜNDÜM
BÜTÜN MERDİVEN SAHANLIĞINI U PERDE YAPIP ARA SAHANLIKLARI BUNLARA OTURTMAKTAN BAŞKA ÇÖZÜM VARMIDIR? (8-10 KAT DÜŞEY HATILA TUTTURMAK HERKATTA BU UYGULAMAYI YAPMAK GARİP GELDİ).. İLK SORUM BU

2. SORUMDA ARA SAHANLIKLAR BİR MESNETE OTURMAZSA MERDİVENDE SEHİM ÇATLAMA VB. SORUNLAR GÖRÜLEBİLİR Mİ ? ÇÜNKÜ İDECAD TE MERDİVEN MODELLEDİĞİMİZDE HİÇBİR MESNETE OTURTMUYORUZ FAKAT PROGRAM BUNA ONAY VERİYOR.. ACABA BU MESNETE OTURTMANIN ŞART OLMADIĞININ BİR GÖSTERGESİMİDİR ?

Ekli dosyalar

• ASASASA.png
    ASASASA.png
    191.7 KB · Görüntüleme: 7,195
Sn insburak355
ÖNERİLERİM:
1- Düşey hatıl kullanmak yığma tipi binalar içindir.
2- Merdiven makrosu ile çok kısa zamanda bu tip merdiven oluşturulabilir.
3- Yalnız üst kat ve alt kata merdiven mesnetlenecekse merdiven oluşumu çok dikkatli yapılıp, mesnet koşulları doğru bir şekilde verilmesi ve yük ve moment aktarımı için yarı rijit diyafram olarak bina çözülmesi lazım.ÇOK ÖZEL BİR DURUM YOKSA TAVSİYE ETMİYORUM.
4- Deprem açısından; merdivenlerin deprem sonrası yıkılmaması için en iyi çözümlerden bir tanesi merdiven etrafını perde veya dört köşesine kolon koyarak modellemek olabilir.
5- Ara kat sahanlıklarını mesnetlemek, merdiven statiği iyi bir çözümdür.
6- Aynı bina modellemesindeki gibi binada merdiven nasıl davranır diye düşündükten sonra merdiveni modellemek lazım. Yanlış modellemede sizin dediğiniz gibi sehim, çatlama hatta yıkılma olabilir.
7- İDECAD TE MERDİVEN MODELLEDİĞİMİZDE HİÇBİR MESNETE OTURTMUYORUZ FAKAT PROGRAM BUNA ONAY VERİYOR.
Bu ifadeniz proğram açısından doğru değil.
8- Ayrıca
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

gibi merdivenleri modelleyebiliyoruz.
Modelleme nasıl;
EK:MERDİVEN örnek olarak verdiğim gibi mesnet şartlarını veriyoruz.
Bu merdivende yeşil ile verdiğim (örnek P03 perdesi mesnetlemesi) yerlerde mesnetli, kırmızı olarak verdiğim ara kat sahanlığı ve merdiven plakları etrafı mesnetsiz, mavi renkli plaklar mütemadi şeklinde mesnetlenmesi lazım.
Bundan sonra yarı rijit diyafram olarak çözüyoruz.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• MERDIVEN.png
    MERDIVEN.png
    217.5 KB · Görüntüleme: 7,172
Merhaba,

AMvi olarak belirtilen yerlerdekii mütemadi olarak tanımlıyoruz derken bunu anlayamdım. Nerede nasıl yapılıyor ?

Geri