Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

merdiven donatı yetersiz hatasını nasıl düzeltebilirim?

@Yasin TEZEL ben de döner merdivenimde as donatı alanı yetersizliği problemi alıyorum sonlu eleman genişliğini 25 cm den 5 cm e düşürmemde sorun var mıdır

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-05-19 173627.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-19 173627.png
    46.2 KB · Görüntüleme: 12
Eklediğiniz resime göre momenler hesaplanamamış (inf) yazıyor. bu durumda modelleme hatası vardır.
Analizden sonra deformasyonları inceleyiniz. Merdivenin yapıya doğru mesnetlendiğini kontrol edin. Sonlu eleman genişliğini azaltabilirsiniz.
Mesnetlenme koşullarında hatalar varsa düzeltiniz. Yardım sayfalarını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

görsel eski kalmış donatılar yerleştirildi yine aynı hata vardı sonlu eleman genişliğini 25 cm den 5 cm e düşürünce hatalar gideriliyor. bu değer neyi etkiler neye göre düşürebiliriz

Döşeme, radye temel, merdiven, kubbe, tonoz gibi kabuk olarak modellenen elemanlarda sonlu elemanlar boyutunu azaltmanız analiz hassasiyetini arttıracaktır.
1747733322528.png
Sonlu eleman ile ilgili yardım sayfaları incelenebilir.

Inf durumu oluşan projenizi eklerseniz inceleriz. Bu durum 11.15 versiyonunda düzeltilmiş olabilir.

Geri