evet sonlu elemanlar genişliğini 5'e düşürdüğüm vakit aynı hatayı vermedi, deformasyonlarda birbirine bağlanmayan düğüm noktaları görünüyor. fakat yapı denetim firması mimari ile aynı çizimin olması gerektiğini söylediği için farklı formda çizim yaptığımda aynı görüntüyü elde edemiyorum. örnek veriyorum ilk 2 basamak düz çıktığı için ayrı kol olarak çiziyorum, 3. basamak ile birlikte çizdiğimde kısmen dönel oluyor ilk 2 basamak ve o şekilde de aynı hatayı almıyorum fakat dediğim gibi o zaman da idare kabul etmiyor. 4 ve 5 kollu merdivenlerde bu hatayı alıyorum sürekliAnalizden sonra merdiven sonlu elemanlarını inceleyiniz. Merdivende yırtıklar, bağlantısı sağlanmamış kollar olabilir. Deformasyonları incelerseniz anlaşılabilir.
Merdiven ayarlarında sonlu eleman genişliğini 5-10cm yaparak analiz yapmayı deneyiniz
Ekli dosyayı görüntüle 48083
Sonlu elemanlarda hata varsa merdiveni silip sorunu düzeltecek şekilde tekrar modelleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba @Yasin TEZEL bey;Analizden sonra merdiven sonlu elemanlarını inceleyiniz. Merdivende yırtıklar, bağlantısı sağlanmamış kollar olabilir. Deformasyonları incelerseniz anlaşılabilir.
Merdiven ayarlarında sonlu eleman genişliğini 5-10cm yaparak analiz yapmayı deneyiniz
Ekli dosyayı görüntüle 48083
Sonlu elemanlarda hata varsa merdiveni silip sorunu düzeltecek şekilde tekrar modelleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.