V11'i Online Satın Alın

Merdiven kollarını tek parça nasıl yaparım

fatihh.aksy

Yeni Üye
Merhabalar. Projemde gördüğünüz gibi bir merdiven tipi var. Fakat kütüphanede olmadığı için kendim oluşturmam gerekiyor. Merdiven kollarını ayrı ayrı yaptığımda istediğim gibi bir merdiven yapabiliyorum. Ancak merdiven alanı ekle komutu ile yaparsam ikinci merdiven kolunu ilk kolun üst kotundan başlatıyor. Tek parça şeklinde nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

fatihh.aksy":32ehempz' Alıntı:
Merhabalar. Projemde gördüğünüz gibi bir merdiven tipi var. Fakat kütüphanede olmadığı için kendim oluşturmam gerekiyor. Merdiven kollarını ayrı ayrı yaptığımda istediğim gibi bir merdiven yapabiliyorum. Ancak merdiven alanı ekle komutu ile yaparsam ikinci merdiven kolunu ilk kolun üst kotundan başlatıyor. Tek parça şeklinde nasıl yapabilirim?
Merhaba,
Merdiven olarak ekleyeceğiniz kolun çıkış hattını resimde kırmızı çizgi ile gösterilen yönde tanımlayınız. Bu durumda ikinci kolu merdiven alanı olarak ekleyebilirsiniz.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• m_1.png
    m_1.png
    33 KB · Görüntüleme: 595
  • m_2.PNG
    m_2.PNG
    56.6 KB · Görüntüleme: 595
  • tek_m.ide10
    tek_m.ide10
    347.6 KB · Görüntüleme: 71
Levent bey öncelikle teşekkürler. Söylediğiniz gibi yaptım oldu fakat sehim sonucu sizinkinden çok fazla çıktı. Siz ekstra bir şey yaptınız mı statik açıdan??

Ekli dosyalar

fatihh.aksy":39z0fwil' Alıntı:
Levent bey öncelikle teşekkürler. Söylediğiniz gibi yaptım oldu fakat sehim sonucu sizinkinden çok fazla çıktı. Siz ekstra bir şey yaptınız mı statik açıdan??
Merhaba,
Eklediğiniz merdivende kenar mesnetlenme koşulları düzenlenmemiş. Merdiven kenarlarında yapı elemanları olmadığı için yapıdan bağımsız çözüm için mesnetlenme koşullarına göre düzenlemeniz gerekiyor.

Merdiven mesnet koşullarının yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre düzenlenmesi ile ilgili aşağıda linki verilen videoyu izleyebilirsiniz.
İyi çalışmalar

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• m_m.png
    m_m.png
    73.7 KB · Görüntüleme: 533
Geri