V11'i Online Satın Alın

Merdiven sahanlik kirisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan celikus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İki kollu sahanlikli merdiven de sahanliga kiriş koymamiz gerekiyor mu? Kiriş kat seviyesinde mi olmalı yoksa sahanlikta mi olmalı. Uygulamada her türlüsünu görüyorum. İki kota kiriş konulanida gördüm. Kısa kolon etkisi endiselendiriyor. Hesaplarını nasıl yapmamız lazım. Tesekkurler

Merhaba

Önerim;
Merdiven ara kat sahanlığına kat yüksekliğinin tam ortasından rijitliği az olan kiriş koymak.
Böyle bir kiriş koyduğumuzda kısa kolon tehlikesi var mı? Var.
Program statik hesabını yapıyor deprem yönetmeliğine göre momentleri artırıp sınır değerler ile kontrol ediyor ve uyarı veriyorsa kontrol edebileceğimiz bir tehlike haline geliyor.
Asıl tehlike; program mantığını yeteri kadar bilmeden modelleme hatası yapılarak, çıkan hesap çıktısını doğru varsaymaktır.
Kontrol edebildiğimiz tehlike tehlike değildir.

Ünver ÖZCAN

Merhaba,
Bu konu çok önemli bir konu.Her zaman karşılaşıyoruz. Rijitlik azaltmasını deprem ve düşey yükler için hangi oranda yapacağımızı nasıl belirleyeceğiz. Örneğin " Ben şu oranda rijitlik azaltması yapıyoru daha fazlasını şahsen yapmıyorum" diyen var mı?
Bu azaltmadaki kriterlerimiz neler olmalı? Bu konuyu yorumlarsak çok faydalı olacak.

Geri