V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Merdiven tanımladım fakat planda gözükmüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkrts88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mkrts88

Tanınmış Üye
Merdiven tanımladım fakat planda gözükmüyor kat planlarında gözükmesi gerekmez mi analizlerde de merdiven donatılarıyla alakalı bir veri göremedim

Ekli dosyalar

Merdiven donatı çizimlerini alabilmeniz için betonarme hesap aksı tanımlamanız gerekiyor. Ekteki videoda detaylı olarak anlatılmaktadır.

Kalıp planı aldığınızda merdivenler otomatik olarak çizilmiyor. Merdiven detay çizimi aldıktan sonra istenilen çizim 2B düzenleme olanakları ile kalıp planına kopyalanabilir.

merdiven komutunun taslağıyndan yaptım alan ekleme yöntemi ile yapınca hesap aksı oluşturmak gerekiyor diye biliyordum

yasin bey bir sorum daha olacak

ilgili modelin incelediniz
betonarme hesap aksı tanımladıktan sonra saplandığı kolonlara yükünü verecek değil mi ?
yani tanımlama hatası yapılmış mı ?

arkadaşlar söylenilen her şeyi yaptım. Merdiven çizimi için. Tüm katlara kopyaladım analizini filan da yaptım katı modelde gözüküyor ama analiz modunda gözükmüyor. Sebebi ne olabilir?

arkadaşlar söylenilen her şeyi yaptım. Merdiven çizimi için. Tüm katlara kopyaladım analizini filan da yaptım katı modelde gözüküyor ama analiz modunda gözükmüyor. Sebebi ne olabilir?

Merdivenin doğru oluşup oluşmadığını ve mesnetlenme koşulları kontrol ediniz. Merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenlenmişse, merdiven analizi de yapılması gerekir.
Sorununuzu çözemezsiniz, İdeCAD proje dosyasını ekleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merdivenin doğru oluşup oluşmadığını ve mesnetlenme koşulları kontrol ediniz. Merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenlenmişse, merdiven analizi de yapılması gerekir.
Sorununuzu çözemezsiniz, İdeCAD proje dosyasını ekleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
yaa benim ide deneme sürümü olduğu için buraya atılacak formatta kayıt edemiyorum. Şu sorun kaldı. Merdiven betonarme tasarımda gözüküyor düzelttim. Bu sefer de merdiven hesapları kısmında donatılar boş güzüküyor neden olduğu hakkında bilgilendireblir misiniz?

yaa benim ide deneme sürümü olduğu için buraya atılacak formatta kayıt edemiyorum. Şu sorun kaldı. Merdiven betonarme tasarımda gözüküyor düzelttim. Bu sefer de merdiven hesapları kısmında donatılar boş güzüküyor neden olduğu hakkında bilgilendireblir misiniz?
merdiven b.a. hesap aksı tanımlayın analizden sonra donatılar görülecektir.

Ekli dosyalar

• merdieve nhesap aksı.png
    merdieve nhesap aksı.png
    281.8 KB · Görüntüleme: 19
Geri