V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Merdiven tipini neden seçemiyorum?

Rıdvan TURAN

Kıdemli Üye
merdiven tiplerinde sadece sahanlık seçili. basamak olarak seçemiyorum. sebebi nedir?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    32 KB · Görüntüleme: 38
merdiven tiplerinde sadece sahanlık seçili. basamak olarak seçemiyorum. sebebi nedir?
Merhaba;

Çıkış hattınızın başladığı merdiven kenarı (kırmızı çizgi) ile çıkış hattınızın bittiği merdiven kenarı (yeşil çizgi) birbirine bağlandığı zaman program otomatik olarak merdiven parçasını sahanlık olarak algılıyor. Bunu çözmek için yeşil çizgiyi, mavi ve turuncu çizgi gösterimindeki gibi iki parçalı girmeniz gerekir. Umarım anlatabilmişimdir.

Saygılarımla.

Adsız (1).png

Merhaba;

Çıkış hattınızın başladığı merdiven kenarı (kırmızı çizgi) ile çıkış hattınızın bittiği merdiven kenarı (yeşil çizgi) birbirine bağlandığı zaman program otomatik olarak merdiven parçasını sahanlık olarak algılıyor. Bunu çözmek için yeşil çizgiyi, mavi ve turuncu çizgi gösterimindeki gibi iki parçalı girmeniz gerekir. Umarım anlatabilmişimdir.

Saygılarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 46242
çok teşekkür ederim

merdivenimi çizdim ve yapıya mesnetledim ancak pivot hatası veriyor sebebi nedir?
projeyi ek te paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

merhaba,
merdiven modellemeniz yanlış olmuş, ekte kırmızı çerçeve içine aldığım yerde iki ayrı kollarını birbirine bağlanmayan merdiven oluşturduğunuz için analiz yapılmıyor.
doğrusunu model içine yaptım.rota çizgilerini silmedim incelersiniz.

Ekli dosyalar

• v01.png
    v01.png
    40.7 KB · Görüntüleme: 22
  • 11.cde
    11.cde
    568.1 KB · Görüntüleme: 4
merhaba,
merdiven modellemeniz yanlış olmuş, ekte kırmızı çerçeve içine aldığım yerde iki ayrı kollarını birbirine bağlanmayan merdiven oluşturduğunuz için analiz yapılmıyor.
doğrusunu model içine yaptım.rota çizgilerini silmedim incelersiniz.
anladım teşekkürler

merhaba,
merdiven kolları 25 cm sonlu eleman genişliğinde birbirine bağlanmadıkları için hatayı alıyorsunuz .25cm dışında herhangi bir sonlu eleman genişliğinde sorun oluşmuyor.

Geri