V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

merdiven

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hbb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hbb

Yeni Üye
levent bey yeni merdiven oluşturmayla ilgili bir örnek verirseniz sevinirim. Teşekürler
 
Aşağıdaki iki kollu ara sahanlıklı merdiveni Yeni Merdiven oluştur komutuyla oluşturalım.

Merdivenimizi oluşturmak için Merdivenkollarını ve ara sahanlığını Rota komutu ile ayrı birer alan olarak tanımlıyoruz. Yine rota komutu ile merdiven kollarının ve ara sahanlığının çıkış yönlerini tanımladıktan sonra Yeni Merdiven Oluştur komutu ile 1.alanı merdivene dönüştürüp, Merdiven Alanı Ekle komutu ile 2. ve. 3. alanlarımızı oluşturduğumuz merdivene ekliyoruz.
Önce merdivenimizin 1. alanını oluşturalım. Toolbardan dik modunu aktif hale getirip Rota komutunu tıklayalım. Orijin noktasını tıklayalım(resimdeki a noktası). Mouse u y yönünde hareket ettrip Klavyeden L tuşuna basıp 196(cm) yazıp klavyeden Enter tuşuna basalım. Mouse sol tuşunu tıklayalım (b noktası). Mouse u x ekseninde sağa doğru hareket ettirip klavyeden L tuşuna basalım. Satıra 120 yazıp Enter tuşuna basalım ve mouse un sol tuşunu tıklayalım. (c noktası) Şimdi mouse u y yönünde aşağı doğru hareket ettirelim. Klavyeden L tuşuna tekrar basalım 196 yazıp Enter tuşuna basalım. Mouse un sol tuşunu tekrar tıklayalım.(d noktası) Son olarak ekrandaki A noktasını tekrar tıklayalım. 1. Alan oluşmuş oldu. Şimdi 1 alanımıza ait çıkış yönünü belirleyelim. Bunun için tekrar rota komutunu tıklayıp sırasıyla ekrandaki önce 1 numaralı noktayı sonra 2 numaralı noktayı tıklayalım. Sağ tuşa basıp rota komutundan çıkalım. Böylece 1. alana ait çıkış yönünü de tanımlamış olduk.
Yukarıda anlatılan yöntemle Alan2 yi ve Alan3 ü oluşturalım. Alan2 yi rota komutuyla oluşturuken sırasıyla b-d-e-f ve tekrar b noktalarını tıklayalım. Alan2 ye ait çıkış hattını oluşturmak için sırasıyla ekrandaki 3-4-5-6 noktalarını tıklayalım. Alan3 ü oluştururken sırasıyla i-f-g-h ve tekrar i noktalarını tıkalayalım. Alan3 e ait çıkış hattını oluşturmak için sırasıyla 7 ve 8 noktalarını tıklayalım.
Toolbardan Merdiven komutunu tıkladığımızda açılan yardımcı toolbardan Yeni Merdiven Oluştur komutunu tıklayalım.

Durum Çubuğunda Merdiven oluşturmak için rota objesi tanımlanmış kapalı bir alan seçin mesajı çıkacaktır. Alan1 i sınırlayan kırmızı çizgiyi tıklayalım. Durum çubuğunda Çıkış hattı için rota objesi ile tanımlanmış bir hat seçin mesajı çıkacaktır. 1.alan için oluşturduğumuz çıkış hattını seçelim. Ekrana Merdiven alanları diyaloğu gelecek. Bu diyalogta merdiven ayarlarını yaptıktan sonra Tamam butonunu tıklayalım. Merdivenimizin 1. kolu oluşacaktır.

Şimdi Merdiven alanı ekle komutu ile sahanlığı ve 2. kolu oluşturduğumuz alana ekleyelim. Toolbardan tekrar Merdiven komutu tıklayıp açılan yardımcı toolbardan Merdiven Alanı Ekle komutunu tıklayalım. Durum çubuğunda Alan Eklemek için Merdiven Seçin yazısı çıkacak. Biraz önce oluşturduğumuz merdiven kolunu seçelim. Durum çubuğunda Merdiven Alanı için Rota objesi ile tanımlanmış kapalı bir alan seçin yazısı çıkacak. Alan2 için oluşturduğumuz mavi çizgiyi seçelim. Durum çubuğunda Çıkış hattı için Rota objesi ile tanımlanmış bir hat seçin yazısı çıkacak. Alan2 için oluşturduğumuz çıkış hattını seçelim. . Ekrana Merdiven Alanları diyaloğu gelecek.Gerekli Ayarları yapıp. Tamam tıklayalım. Merdiven kolumuza sahanlığı eklemiş olduk.

Tekrar Merdiven/Merdiven Alanı ekle komutunu tıklayalım. Merdivenimiz seçelim. Alan3 sınırlayan kırmızı çizgiyi seçelim. Alan3 için çıkış hattı seçelim. Karşımıza gelen Merdiven Alanı diyaloğunda gerekli ayarları yapıp Tamam tıklayalım. Merdivenimiz oluştu.
 
merdiven tanımlama

projede hazır merdıvenlerden bırtanesını tanımlarken benım bılgısayarımda pıksel pıksel çok yavaş bişekılde tanımlıyor ve programı anormal sekılde yavaslatıyor . bu benım bılgısayardan mı kaynaklanıyor yoksa programdan mı kaynaklanıyor bılemıyorum. 6.010 boyle 6.011 de de boyle..aynı problemı yasayan baska bı arkadas varmı?

iyi çalışmalar diliyorum.
 
Re: merdiven tanımlama

sabit":3vum0l03' Alıntı:
projede hazır merdıvenlerden bırtanesını tanımlarken benım bılgısayarımda pıksel pıksel çok yavaş bişekılde tanımlıyor ve programı anormal sekılde yavaslatıyor . bu benım bılgısayardan mı kaynaklanıyor yoksa programdan mı kaynaklanıyor bılemıyorum. 6.010 boyle 6.011 de de boyle..aynı problemı yasayan baska bı arkadas varmı?

iyi çalışmalar diliyorum.
Sabit Bey,
Bahsettiğiniz sorunun oluştuğu örnek bir proje dosyasını ekleyebilir misiniz? Projede merdivene dönüştürmeden önceki kapalı alanın olması yeterli
 
projede kısmen doner merdıvenlerden 1 numaralı olanı eklemeye calısıyorum ancak cok yavaslıyor.
iyi çalışmalr diliyorum.
 
Geri
Üst