V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Merdivende Ötelemeler

İyi günler, İdeCad statik programını 1 haftadır kullanıyorum. Binayı modelledim ancak analiz yaptırdıktan sonra ekte yolladığım hataları alıyorum.

Ekli dosyalar

• idecad forum.png
    idecad forum.png
    105.9 KB · Görüntüleme: 13
  • idecad forum.cde
    idecad forum.cde
    15.2 MB · Görüntüleme: 3
Tüm projelerinizde analizde hata çıksın/çıkmasın hem düşey yüklerde, hem deprem etkisi altında sistemin davranışını 3 boyuttan inceleyin. Bu projede bakınca sorunun sebebini göreceksiniz:

1766030335347.png

Merdivenlerinizin ucunun bir yere bağlanabilmesi için sistemde döşeme elemanları olması gerekli, yarı rijit analiz yapmanız lazım.

1766030388006.png

Tüm projelerinizde analizde hata çıksın/çıkmasın hem düşey yüklerde, hem deprem etkisi altında sistemin davranışını 3 boyuttan inceleyin. Bu projede bakınca sorunun sebebini göreceksiniz:

Ekli dosyayı görüntüle 57581

Merdivenlerinizin ucunun bir yere bağlanabilmesi için sistemde döşeme elemanları olması gerekli, yarı rijit analiz yapmanız lazım.

Ekli dosyayı görüntüle 57582
Yardımınız için çok teşekkür ederim bu kısım gözümden kaçmış, düzelttim ve artık merdivenlerle alakalı bir sorun almıyorum. İyi akşamlar dilerim.

Perdeleri birleştirin ve tek perde olarak modelleyin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Birleşik perdeleri grup olarak tanımlayın.
Ekli dosyayı görüntüle 57593

Analiz esnasında hata olarak verilen döşemeleri silin ve tekrar tanımlayın.
Ekli dosyayı görüntüle 57594
Her iki önerinizede uydum ve düzelttim bu sorunlar düzeldi ancak ekte yolladığım sorunu alıyorum. Çok teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

• hata 1.png
    hata 1.png
    80.4 KB · Görüntüleme: 4
  • kırmızı ok.png
    kırmızı ok.png
    123.3 KB · Görüntüleme: 4
Merdiven mesnetlenme koşullarını hatalı tanımlamışsınız.
"ankastre mesnet" opsiyonunu merdivenlerde seçmeyin. Tüm merdivenleri düzeltiniz.
Yardım sayfalarını inceleyin
1766071178414.png

veya 11 versiyonunda merdivenlerde akıllı bağlantı yöntemi kullanılabilir.
Merdiven ayarlarında aşağıdaki opsiyonu seçin
1766071282474.png

Çok teşekkür ederim Yasin Bey hızlı geri dönüşleriniz sayesinde projeye devam edebileceğim, dediklerinizi uyguladım ve analiz ekranında artık hata almıyorum. İyi akşamlar dilerim.

Geri