V11'i Online Satın Alın

Merdivende Beton ve Kalıp Hesabı

Merhabalar, yaptığım çalışmalarda merdivenlerle ilgili demir metrajı alabiliyorum fakat beton ve kalıp metrajı hep sıfır gözüküyor. Bu konuda bana bilgi verilmesini bekler, iyi çalışmalar dilerim.

Merdivende donatı metrajı alınabilmektedir. Beton ve kalıp metrajı otomatik hazırlanmamaktadır.

O merdiven hesabı olması gereken bir konudur. Onu tabi ki yapıyoruz, hesap aksı çizilmesine rağmen kalıp ve beton metrajı alamıyorum, donatı metrajı alabiliyorsunuz. Donatı için de mutlaka aks çizmeniz lazım, mesele aks değil.

Merhabalar, tekil temellerde ise durum tam tersi, kalıp ve beton metrajı alınabiliyor, donatı metrajı ise alınamıyor. Bu konularda bir iyileştirme veya revize yapılacak mıdır? Yetkililerden cevabını bekler, iyi çalışmalar dilerim.

Merhabalar, tekil temellerde ise durum tam tersi, kalıp ve beton metrajı alınabiliyor, donatı metrajı ise alınamıyor. Bu konularda bir iyileştirme veya revize yapılacak mıdır? Yetkililerden cevabını bekler, iyi çalışmalar dilerim.
Tekil temellerde donatı metrajı alınabilmektedir.
1645618703415.png

1645618676856.png
Merdivenlerde beton ve kalıp metrajının otomatik hazırlanması isteği notlarımız arasındadır.

İlginiz için teşekkür ederim, ekte tekil temelli bir projem var, ben neden demir metrajı alamadım acaba? İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkür ederim, ekte tekil temelli bir projem var, ben neden demir metrajı alamadım acaba? İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla
Çelik kolonların altına tekil temel tanımlandığı için tekil temel metrajı alamıyorsunuz. Şu an tekil temel metrajı alabilmeniz için araya kısa bir betonarme kolon tanımlamanız gerekiyor. (Bu durum notlarımız arasında)

Nurgül Hanım, incelediğiniz için teşekkür ederim, projeyi teslim etmeden size danışmak istiyordum aslında, isabet olmuş bakmanız. Bu proje mevcutta uygulanan tip bir projenin revizesi olarak yapıldı.
1)Betonarmedeki gibi hem orta kolonlarda hem de en dış çerçevede de mi kiriş atayım. Dıştaki iki orta açıklığa (y yönü) kiriş atmam durumunda makasla birlikte attığım yeni kiriş de kolona ek kesme kuvveti etkitmez mi?
2) Orta kolonlara dıştaki gibi x yönü boyunca kayma levhalı birleşimli kirişleri atayım da, y aksındaki en dıştaki kolonlar arasında da mı aynı birleşim tipini mi tanımlayayım. Teşekkür ederim ilginiz için.
3) Tekil temellerdeki donatıyı elle hesaplayıp İdareye verdim. Levent beye de ilgisi için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Geri