V11.13 kullanıma sunulmuştur.

merdivende dönel kolunu rota ile tanımlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brcn

Yeni Üye
herkese iyi çalışmalar,
merdiven tiplerinden çok kollu/iki kollu/sahanlıksız/kısmen dönel merdiven/merdiven35 gibi bir merdiveni rota komutuyla çizmek istiyorum,merdiven35'deki kol 2(dönüş kısmı)'nı rota komutuyla nasıl yapabilirim?

rotayla alan oluşturuldu,çıkış hattı eğik rotayla belirlendi fakat merdiveni oluşturduğumda sadece sahanlık olarak tanımlıyor.

Merhaba,

Merdiven35 i örnek projedeki gibi oluşturabilirsiniz. Projede merdiven alanlarının rota komutu ile oluşturulmuş hali ve merdivene dönüştürülmüş hali bulunmaktadır.

İyi çalışmalar

Merhabalar,

Ben de bu merdiven tipini rota komutuyla oluşturmaya çalışıyorum fakat çıkış hattı tanımladıktan sonra merdivene dönüştürmede sorun yaşıyorum. İşlem adımlarını sırayla daha açık bir şekilde yazabilir misiniz ?

Teşekkürler, iyi çalışmalar..

Sema Altuntepe":1geqef8x' Alıntı:
Merhabalar,

Ben de bu merdiven tipini rota komutuyla oluşturmaya çalışıyorum fakat çıkış hattı tanımladıktan sonra merdivene dönüştürmede sorun yaşıyorum. İşlem adımlarını sırayla daha açık bir şekilde yazabilir misiniz ?

Merhaba

Merdiven oluşturma ile ilgili videolara linklerden ulaşabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Nasıl bir merdiven oluşturmak istiyorsunuz ? Çizim eklerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.
ideCAD 7 Statik versiyonda döner merdivenlerin çizimleri otomatik olarak oluşturulmamaktadır.

Sema Altuntepe":1i8tqslz' Alıntı:
Merhabalar,

Merhaba,
İlgili merdivende;
1 numaralı alan rota komutuyla oluşturuldu. 1 numaralı alana ait çıkış hattı ok yönünde çizildi. Merdiven yardımcı toolbarındaki Yeni merdiven oluştur komutu ile merdivene dönüştürüldü.
Daha sonra sırasıyla 2,3,4 ve5 numaralı alanlar rota komutuyla oluşturuldu. Çıkış hatları ok yönünde çizildi. Merdiven yardımcı toolbarındaki Merdiven Alanı ekle komutu ile oluşturulan merdivene eklendi.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• merdiven.PNG
    merdiven.PNG
    29.7 KB · Görüntüleme: 10,068
İyi günler,

Ekte idecad modeli olarak verilmiş 2 kollu döner merdiveni oluşturmada herhangi bir problem yaşamadım. Fakat, betonarme hesap akslarını oluştururken sıkıntı yaşıyorum. Düz kısımlar nispeten kolay, ama alanı seçince, merdiven bir bütün olduğu için komple alanı tarıyor. Birde döner kısımda basamak donatıları için döner betoname aksı nasıl oluşturabilirim ?

Yardımlarınız için şimdide teşekkürler, Böyle sık kullanılan bir forumu bu kadar iyi ve hızlı şekilde takip edip cevap yazabiliyor olmanız, en az programın yeterliliği kadar önemli. Faydalı yardımlarınız ve hızlı cevaplarınız için tüm kullanıcılar adına teşekkür ederim :)

Yağmur Can KOÇAK

Ekli dosyalar

yagmurcankocak":87ufvvxa' Alıntı:
Ekte idecad modeli olarak verilmiş 2 kollu döner merdiveni oluşturmada herhangi bir problem yaşamadım. Fakat, betonarme hesap akslarını oluştururken sıkıntı yaşıyorum. Düz kısımlar nispeten kolay, ama alanı seçince, merdiven bir bütün olduğu için komple alanı tarıyor. Birde döner kısımda basamak donatıları için döner betoname aksı nasıl oluşturabilirim ?
Merhaba,
Döner kollu merdivenlerin donatı çizmleri otomatik yapılmıyor.
İyi çalışmalar

arkadaşlar size zahmet iki kollu merdiven tasarlıyorum sahanlığı döner olacak ama 4 aşamada rotayla yapmaya çalıştım ikinci kısımdaki döner oluyor ama 3 kısımdaki döner kısım olmuyor direk sahanlık tanımlıyor merdiven özelliği aktif olmuyor neden

Bu örnek merdivenin 2 ve 4 nolu kısımlarının dönel olması durumunda ne yapmamız gerekiyor?
Gerçi köşe noktasının dik olanını da beceremedik ama :)

Ekli dosyalar

mustafasert":1rxpss3p' Alıntı:
Bu örnek merdivenin 2 ve 4 nolu kısımlarının dönel olması durumunda ne yapmamız gerekiyor?
Gerçi köşe noktasının dik olanını da beceremedik ama :)
İstediğiniz merdiven bu şekilde midir?

Ekli dosyalar

evet teşekkürler nerde yanlış yapıyorum?
diğer bir sorum korkulukların olduğu kısmın dönel olması durumunda rota yı nasıl belirleyeceğiz?

Nerde yanlış yaptığınızı bilmiyorum. Ancak merdiven alanlarını ve çıkış yönlerini rota komutuyla örnekteki gibi oluştuduğunuzda merdiven doğru bir şekilde oluşuyor.
Korkulukların dönel olması durumunda rota yardımcı toolbarında bulunan eğrisel ve spline rota komutları kullanılabilir.

teşekkür ederim. merdiven çizmeyi öğrendik gibi :) hata yaptığım nokta merdiven alanlarını tek tek oluşturuyordum fakat kesişen çizgileri 2 kere değil de 1 kere çiziyormuşum. ALAN1 i tanıyordu fakat diğer alanların hiç birisi kendi başına kapalı çerçeve oluşturmadığı için tanımamış

Geri