V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Merdivendeki hatayı çözemedim.

huseyin026

Yeni Üye
Merhabalar programı yeni öğreniyorum. Merdivendeki hatayı anlayamadım neden olduğunu bulamadım.
Birde merdivenlerin mesnetlenme koşullarını belirlerken karşıma bir öneri çıkıyor. merdivenlerin ana yapıya mesnetlemesi için akıllı bağlantı yöntemini kullanmak ister misiniz? diye bir öneri var. bunu da anlayamadım ne işe yaradığını açıklarsanız çok sevinirim teşekkür ederim.

Merhabalar programı yeni öğreniyorum. Merdivendeki hatayı anlayamadım neden olduğunu bulamadım.
Birde merdivenlerin mesnetlenme koşullarını belirlerken karşıma bir öneri çıkıyor. merdivenlerin ana yapıya mesnetlemesi için akıllı bağlantı yöntemini kullanmak ister misiniz? diye bir öneri var. bunu da anlayamadım ne işe yaradığını açıklarsanız çok sevinirim teşekkür ederim.
merhaba aramıza hoşgeldin meslektaşım :)
merdivenin otomatik mesnetleyebilirsin çoğu zaman çalışıyor bazı özel durumlarda elle müdahale gerekiyor. sahanlık ve basamak parçalarının her birinin kenarının bulunduğu kotta hangi elemana bağlandığını işaretliyoruz programda. böylelikle yapıdan bağımsız çözüm yapılabildiği gibi yapıyla bir bütün olarak titreşen bir merdiven de modelleyebiliyoruz. ara sahanlıkta 0-3 arasında 1.5 kotunda kirişin varsa mesela o kenarı kirişe bağlı seçiyorsun. ama basamak çıkarken boşta olduğundan sağını solunu tiksiz yapıyorsun. ana sahanlığa bağlantı kısmında ise döşeme seçmen veya kirişin varsa öyle göstermen mantıklı olabilir. perdeler arasında ise basamağın donatıları da perdeye girsin ve moment aktarsın istiyorsan perdeye bağlı yapmanda fayda var tabi şantiye beton döküm sürecini de planlaman lazım. temele bağlantı kısmında ise ankastre seçebilirsin.

Teşekkür ederim. Farz edelim ki sağı solu perdeli olan bir merdivenimiz var . sahanlıkta kirişimiz yok diyelim. Eğer programın tavsiye uyarısını kabul edersem mesnetlenmeler akıllı bağlantı yöntemini kullanırsak merdivenimizin 2 yanındaki perdeye ve merdivenin bağlandığı döşemeye otomatik olarak mesnetlenecek değil mi herhangi bir şekilde tekrar merdiven ayarlarına girip mesnetlenme koşullarını belirleye tıklayıp tek tek perdeye bağlanan yerleri seçip tek tek işaretlememe gerek varmı yoksa ben bu program tavsiyesine onay verince program otomatik olarak yapıyor mu ? bu kısmı anlayamadım.

ek tek perdeye bağlanan yerleri seçip tek tek işaretlememe gerek varmı
Akıllı bağlantıyı seçerseniz herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Merdivenin bağlanabileceği makul bir mesnet elemanı varsa program otomatik olarak bağlar. Tabi veri girişiniz ve modeliniz düzgün ise.
Geometriyi ve sistemi doğru girdiğinizden, doğru bir analiz modeli kurulduğundan emin olmak için 3 boyuttan analiz modelini, analizden sonra ise G ve deprem deplasmanlarını bir inceleyin. Yapının davranışı hakkında da fikriniz olur.
Şüpheniz varsa projenizi foruma eklerseniz daha sağlıklı yorum yapılabilir.

1739623710881.png
Bodrum kattaki merdivenin başlangıcında bağlanacağı uygun bir temel olmadığı için düzgün bir şekilde bağlantı yapılamamış. Diğerlerinde sorun yok gibi görünüyor, kat döşemelerine ve perdelere mesnetlenmişler.

1739623951273.png

Daha o seviyeye gelemediğim için yapamıyorum ama yapmak istediğim şey temelin üstüne 40-50cm yükseltme perdesi koyup 10cm grobeton ile bir temel hazırlamak ama daha o kısımları öğrenemedim grobetonu nasıl tanımlayacağız yükseltme perdelerini nasıl yapıyoruz bilmiyorum o yüzden merdivenim hata veriyormuş demek ki . zamanla öğrenirim bakalım teşekkürler.

Daha o seviyeye gelemediğim için yapamıyorum ama yapmak istediğim şey temelin üstüne 40-50cm yükseltme perdesi koyup 10cm grobeton ile bir temel hazırlamak ama daha o kısımları öğrenemedim grobetonu nasıl tanımlayacağız yükseltme perdelerini nasıl yapıyoruz bilmiyorum o yüzden merdivenim hata veriyormuş demek ki . zamanla öğrenirim bakalım teşekkürler.
ben 40cm temel üzerine 115cm subasman üzeri 15cm döşeme olan bir proje modelledim ve merdivenin kenarlarını tek tek elle yaptım ki zaten basitti 3 kat olunca pek yormadı ama otomatik de iyi çalışıyormuş gayet neyse en altta da merdiven döşemeye ve subasman perdesine bastığı için ben perdeye bağlı olarak işaretledim ...

Geri