V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Merdivenin mesnetlenmemesi, kısa subasman perde tanımlanamaması

Merhaba. v10.94 demo sürüm kullanıyorum. Merdivenin zemin kat mesnetinde bir sorun var. Sildim tekrar modelledim olmadı. Analiz sonuçlarında incelediğimde;

zemin kat merdiveni
Ekran görüntüsü 2025-04-04 214542.png
normal kat merdiveni

Ekran görüntüsü 2025-04-04 214549.png

bu şekilde çıktı alıyorum. Grafiksel olarak düğümlere hepsi aynı şekilde bağlı.
merdiven mesnetleri.png
(zemin kat merdiveni (+0.50~+3.50)

Projeyi ekliyorum. Teşekkürler.

++İlave olarak yapımda subasman perdesi perdesi bulunmakta (+0.00~+0.50). Forumda bu sorunu ararken bir kullanıcıya;

Ekran görüntüsü 2025-04-04 215736.png
(
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
)
şeklinde cevap verildiğini gördüm. Benim projemde sürekli temel var, proje özelinde;

+0.00~+0.50 subasman perdesi katı (döşemeleri ile birlikte)
+0.50~+3.50 zemin kat
+3.50~+6.50 1. kat
...

şeklinde modellediğimde çok yavaş (yaklaşık 45 dk sürdü görüntü alamadım) ve başarısız bir analiz yaptı. Bu yüzden eski tasarımıma döndüm, duvarlar ve merdiven dahil kot vererek yükselttim (merdiven tabanı sabit mesnet olarak tanımlı).

+0.00~+3.50 zemin kat (Subasman perdesi kat kotları içerisinde, döşeme tanımlanmamış halde)
+3.50~+6.50 1. kat
...

Sanıyorum ki yazılımsal bir hata var, programı silip tekrar yükleyeceğim. Kat tanımlamam bu şekilde doğru olur mu?

Ekli dosyalar

Sanıyorum ki yazılımsal bir hata var, programı silip tekrar yükleyeceğim. Kat tanımlamam bu şekilde doğru olur mu?
Modelle önerilerim;
Programı demodan tam kullanmayı (modellemeyi) ögrenmeden bu tür yorumları yapmak ne kadar doğru?
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--yarı rijit diyafram seçimi yapınız,
--a2 ve a3 düzensizliği yok ama bu binada işaretleseniz iyi olur,
--x istikametinde perde yok a11, y istikametine a15 alınabilir, (program uyarı veriyor)
--kiriş ve kolonlarda fiber modeli işaretleyiniz,
--dış akslarda çerçeve oluşturunuz,
--büyük açıklıklı kirişlere saplama yapılmış kolon ilave edebilirsiniz,
--merdiven mesnetlemesi hatalı, yeşil kenarlar perde tiki ile işaretlenecek, maviler işaretsiz, kırmızılar döşemeye mesnetli olacak, merdiven temelde havada kalmış,
1743797867549.png
--perde altında temel yok,
--perde altına gelen temeli perdenin iki ucuna mesnetleyiniz,
1743798023986.png
Son söz,
Forumdaki projeleri inceleyiniz, eğitim videolarını izleyip yeterli olduktan sonra, bu program veya başka bir program ile proje yapınız,

Modelle önerilerim;
Programı demodan tam kullanmayı (modellemeyi) ögrenmeden bu tür yorumları yapmak ne kadar doğru?
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--yarı rijit diyafram seçimi yapınız,
--a2 ve a3 düzensizliği yok ama bu binada işaretleseniz iyi olur,
--x istikametinde perde yok a11, y istikametine a15 alınabilir, (program uyarı veriyor)
--kiriş ve kolonlarda fiber modeli işaretleyiniz,
--dış akslarda çerçeve oluşturunuz,
--büyük açıklıklı kirişlere saplama yapılmış kolon ilave edebilirsiniz,
--merdiven mesnetlemesi hatalı, yeşil kenarlar perde tiki ile işaretlenecek, maviler işaretsiz, kırmızılar döşemeye mesnetli olacak, merdiven temelde havada kalmış,
Ekli dosyayı görüntüle 50379
--perde altında temel yok,
--perde altına gelen temeli perdenin iki ucuna mesnetleyiniz,
Ekli dosyayı görüntüle 50380
Son söz,
Forumdaki projeleri inceleyiniz, eğitim videolarını izleyip yeterli olduktan sonra, bu program veya başka bir program ile proje yapınız,
Ünver bey açıklamanız için teşekkür ederim. Modelleme önerilerinizi dikkate aldım. Bu program özelinde tam hakim olmadığım için henüz çıktı almıyor, soruyorum. Yarım mühendis candan etmesin diye bu çabam. Proje henüz bitmeden bu soruları sormuştum. Perde altları asansör kuyusu için boş bırakıldı. Merdiven altı için subasman yüksekliğinde bir kaide koyacağım. Tekrar teşekkürler

Geri