V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Merdivenin Rota Komutu Çizimi Hakkında Yardım...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ustun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ustun

Kıdemli Üye
Merhabalar....
Ekte gönderdiğim resim dosyasında belirtilen merdiveni (mimari durum), idecad statikte "Rota" komutu çizip oluşturmaya çalıştım (çeşitli alternatifler denedim). Ekte gönderdiğim idecad statik dosyasının içerisinde resim dosyasınındaki çizime benzer bir adet merdiven oluşturdum ama bu oluşturduğum merdiven ile resim dosyasındaki merdivenle arasında tam anlamıyla uyumluluk yok (bazı farklar var, mesela rıht sayısını tuturamadım) ... Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

iyi günler ve çalışmalar diliyorum....

Ekli dosyalar

• merdiven.ide7
    merdiven.ide7
    440.8 KB · Görüntüleme: 440
  • merdiven.JPG
    merdiven.JPG
    13.4 KB · Görüntüleme: 4,262
Merhaba Levent Bey,

İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Oluşturduğunuz merdiven mimariyle uyumluluk gösteriyor. Hiç sorun gözükmüyor. Mükemmel olmuş.

Yaptığınızı bir kez de ben bireysel olarak yapmak istedim ama rota komutu ile yarım daireleri (medivendeki çıkış hatı) oluşturamadım. (Rota komutu ile çizim yaparken "yay" durumuna getiriyorum, nokta sayısını en fazla yapıyorum, "açı" durumu kapalı ve yarım yayın çapından geçen 2 nokta arasından çizimi gerçekleştiriyorum ama bir türlü başarılı olamıyorum. Oluşturduğum yaylar tam yarım yay olmuyor hatta yarım daireden daha büyük oluyor.)Çeşitli yaylar çizdim ama bir türlü sizin çiziminizdekilerle aynı olmadı... Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz?

İyi Günler ve çalışmalar dilerim....

Merdiven alanlarını ve çıkış hatlarını önce çizgi ve yay komutunu kullanarak tanımlayın. Daha sonra rota komutuyla bu sınırların üzerinden kapalı alanları oluşturabilirsiniz.

Geri