V11'i Online Satın Alın

Merdivenin yapı ile birlikte analizi problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TheBEaST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar.. merdiveni yapı ile birlikte çözümlemek istiyorum örnek videoyu izledim. betonarme hesap akslarını çizdikten sonra mesnetlenme koşullarını da ayarladıktan sonra analiz tuşuna basıyorum orda da yapı ile birlikte çözüm seçeneğine evet dememem rağmen analiz sonucunda merdivenin raporu ve çizimi boş çıkıyor. ama merdiven analizi tuşuna basarsam merdiven raporu ve donatılarını hesaplıyor program fakat bu seferde merdiven yüklerini yapıya aktarmamış oluyor. eksik yaptığım birşeyler mi var yardımcı olabilir misiniz?

TheBEaST":38wrfvqn' Alıntı:
Merhabalar.. merdiveni yapı ile birlikte çözümlemek istiyorum örnek videoyu izledim. betonarme hesap akslarını çizdikten sonra mesnetlenme koşullarını da ayarladıktan sonra analiz tuşuna basıyorum orda da yapı ile birlikte çözüm seçeneğine evet dememem rağmen analiz sonucunda merdivenin raporu ve çizimi boş çıkıyor. ama merdiven analizi tuşuna basarsam merdiven raporu ve donatılarını hesaplıyor program fakat bu seferde merdiven yüklerini yapıya aktarmamış oluyor. eksik yaptığım birşeyler mi var yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,

Merdiven analizi yapmanız doğru. Ardından yapının analizini yarı rijit diyafram olarak yapın. Yapının deformasyonuna bakın, merdiven yapı ile birlikte beklenen şekilde hareket ediyorsa yapı ile merdiveni birlikte çözmüşsünüz demektir. Yapıya giden yükler merdiven sonlu elemanlarda verilen uç kuvvetlerdir.

elinizde örneği var mı acaba? bi türlü ayarlayamadım sadece bende mi sıkıntı oluyor yoksa diğer mühendis arkadaşlarımda yaşıyor olabilirler örnek yapılmışı ya da daha ayrıntı bir video daha yardımcı olur.

TheBEaST":3cjaaozr' Alıntı:
elinizde örneği var mı acaba? bi türlü ayarlayamadım sadece bende mi sıkıntı oluyor yoksa diğer mühendis arkadaşlarımda yaşıyor olabilirler örnek yapılmışı ya da daha ayrıntı bir video daha yardımcı olur.

Merdiven ve çevresinin nasıl mesnetlendiğinin görülmesi için gerçekten uygulanan bir projenin bir parçasını örnek olarak ekliyorum.

Sıra şu şekildedir:

1. Merdiveni gir.
2. Merdiven hesap akslarını ve sabit ve hareketli yüklerini gir.
2. Merdiven mesnetlerini yapı ile birlikte çözüm için ayarla.
3. Yapıyı yarı rijit diyafram olarak çöz.
4. Yapının deformasyonunu incele.
5. Merdiven çizimi ve raporlarını al.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    56.4 KB · Görüntüleme: 4,370
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    59.9 KB · Görüntüleme: 4,368
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    533.7 KB · Görüntüleme: 4,369