V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Merdivenin Yapıdan bağımsız çözümü.

Merhaba arkadaşlar bır konuda yardımınıza ihtiyacım var . İdecad de merdivenin yapıdan bağımsız olarak çöz seceneginde merdiven yükleri yapıya etki ettirmiyor fakat sonuc olarak üç katlı bir yapının merdiveni bir yere bağlanmadan nasıl ayakta duracak anlamış değilim.Bunun çalışma mantığını anlatırsanız sevinirimm.

Merhaba

Kalıp Pilanına merdivenin mesnet şartlarını tarif ederek merdiveni girin.
Yapınızı yarı dijit diyafram olarak çözün.
Merdiven yükleri otomatik olarak alınır.

Ünver ÖZCAN

unver":13ojbnon' Alıntı:
Merhaba

Kalıp Pilanına merdivenin mesnet şartlarını tarif ederek merdiveni girin.
Yapınızı yarı dijit diyafram olarak çözün.
Merdiven yükleri otomatik olarak alınır.

Ünver ÖZCAN

Ünver bey bende yapıdan bağımsız olarak çözdüm fakat merdiven analiz sonucunda merdiven sahanlık donatılarının panele ve döşemeye gecmediğini farkettim bu şekilde bir mediven bağlantı sistemi sıkıntı yaratmazmı bize. bu donato durumunu biz analizden sonra ayriyetten mi düzelteceğiz anlamış değilim birde ben yapımı tam rijit olarak çözmek istiyorum sadece merdiveni yapıdan ayrı çözmek içim bütün yapımımı yarı rijit olarak çözmem gerekiyor bunun başka bir yolu yokmu.resimleri yükledim yardımcı olursanız çok sevinirim.yapı ile birliktede analiz yaptım mesnet şartlarını girdim sahalığı panele kat sahalığını ise döşemeye yanları ise bosta gosterdim fakat donatı detayı yine değişmedi panelle baglantısı olmayan sahanlık gibi veyada kirişle başlantısı olmayyan mediven sahanlıgı gibi çözüyorr.yardım ederseniz çok sevinirim saygılarımlar

Merhaba

--Yapınızı tam rijit olarak çözmek istiyorsanız: merdiveni ayrıca çözüp merdivenin mesnet reaksiyonlarını nereye mesnetleyecekseniz oraya yük ekle ile vermelisiniz.
--Merdiven çizimde böyle çıkıyor. Yaptığınız hesap-çizim doğru.
Mesnetlenen yerlerde (Bu versiyonda böyle, yeni versiyonda düzelmesi umuyoruz.) donatıları elle diğer tarafa geçirerek düzeltmelisiniz.
--MERDİVENLERİN ÇİZİMİNİ MUHAKKAK KONTROL EDİP, DÜZENLEYİN.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

unver":1dalsw97' Alıntı:
Merhaba

--Yapınızı tam rijit olarak çözmek istiyorsanız: merdiveni ayrıca çözüp merdivenin mesnet reaksiyonlarını nereye mesnetleyecekseniz oraya yük ekle ile vermelisiniz.
--Merdiven çizimde böyle çıkıyor. Yaptığınız hesap-çizim doğru.
Mesnetlenen yerlerde (Bu versiyonda böyle, yeni versiyonda düzelmesi umuyoruz.) donatıları elle diğer tarafa geçirerek düzeltmelisiniz.
--MERDİVENLERİN ÇİZİMİNİ MUHAKKAK KONTROL EDİP, DÜZENLEYİN.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN
çok teşekkur ederim ünver bey bir sorum daha olacak size yapıyı tam rijit çözmekmi daha sağlıklı olur yarı rijit çözmek mi şimdi be yapımı tam rijit çözüp merdiven yüklerinide ayrı etkitmeyi yapamam diye düşünüyorum çünkü sahanlık panelin ortasına oturuyor ben panale yük tanımlamaya kalksam en üstünden tanımlama yapacagım birde resimde de analiz sonucunda moment oluşmuyor gözüküyor bu normalmidir vede resimdeki çıkan yüklerimi panale ve döşemeye aktaracam sizide çok meşgulediyorum kusura bakmayın projecilikte yeniyimm..

Merdiven ile ilgili her şeyi;
--3B Perspektif penceresinden (moment, kesme, donatı, deplasman.... durumlarını)
--F1 basarak yardım menüsünü,
--merdiven hesaplarını,
--Merdiven raporunu,
inceleyerek merdiven durumu hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• MERDIVEN.png
    MERDIVEN.png
    254.9 KB · Görüntüleme: 8,038
selamitas":2fh6ck8b' Alıntı:
sahanlık yükleri monet sıfır gösteriyor

Mesaja eklediğiniz resimdeki merdivenin yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre mesnetlenme koşulları belirtilmemiş.

Ekli dosyalar

• merdiven_mesnet.PNG
    merdiven_mesnet.PNG
    28 KB · Görüntüleme: 8,025
unver":iihpxbwt' Alıntı:
Merdiven ile ilgili her şeyi;
--3B Perspektif penceresinden (moment, kesme, donatı, deplasman.... durumlarını)
--F1 basarak yardım menüsünü,
--merdiven hesaplarını,
--Merdiven raporunu,
inceleyerek merdiven durumu hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ünver ÖZCAN

ünver bey dediğiniz gibi yaptım ve analiz ettirdim ama yine merdivende moment oluşmadı burda bir sıkıntı yokmu sizce betonarme dizayn resmini atıyorum sonuclar böyleee

Levent Özpak":63o5mdgq' Alıntı:
selamitas":63o5mdgq' Alıntı:

Mesaja eklediğiniz resimdeki merdivenin yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre mesnetlenme koşulları belirtilmemiş.
çok teşekkür ederim levent bey soruma cevap oldunuz ama bunu yapıdan bağımsız olarak ben tam rijit diyaframda çözüp yükleri ve momentleri nasıl panel ve döşemelere aktaracam o konudada yardımcı olurmusunuz. Veyada yapı ile beraber çözersem tam rijit diyaframla doğru sonuc alamıyormuyuz.Birde yapıdan bağımsız olarak çöz secenegini değilde altaki mesnetlenme seceneğini seçip çözüm yaptırdığımda yine momentler sıfır çıkıyor fakat yapı ile birlikte çöz secenegindeki dönme ve ötelenme engellenmiş secenegini secip alt tarafta ise mesnetlenme secenegini sectiğimde bu sefer momentleri veriyor dogrumu bu yapım şeklim

selamitas:3vgpd2l1' Alıntı:
Levent Özpak:3vgpd2l1' Alıntı:
selamitas:3vgpd2l1' Alıntı:

çok teşekkür ederim levent bey soruma cevap oldunuz ama bunu yapıdan bağımsız olarak ben tam rijit diyaframda çözüp yükleri nasıl panel ve döşemelere aktaracam o konudada yardımcı olurmusunuz
Yapıdan bağımsız çözüm yapıldığında Ünver Bey'in söylediği gibi merdivenden gelen yükler hesaplanıp, ilgili elemanlara ilave yük olarak girilebilir.

Kolon, kiriş ve panellere nasıl yük tanımlanacağı hakkında aşağıdaki linkten bilgi edinilebilir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Levent bey onu o şekil yükleyecegim ama benim sahanlığım panelin ortasından panel ile birleşiyor ben yükü üst noktasından atayabiliyorum bunda bir sakınca olurmu birde momentleri nasıl ataracam.Biraz sizi sıkmış olabilirim kusura bakmayın yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum.

Geri