V11'i Online Satın Alın

Merdivenin yapıyla birlikte analizinde mesnetleme koşulları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fthylmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar herkese kolay gelsin
Projemle ilgili bazı çıkmazlardayım.
1- projemde temelden sonra 124 cm lik dolgum var ve bodrum kat merdivenini tasarlarken merdiven havada kalıyor.(normal bi durum mu ?)
2- merdiveni yapıyla birlikte analiz etmek için mesnetleme koşullarını ona göre ayarladım.(Doğru bir şekilde yapmış mıyım?)
3- Yarı rijit diyafram seçeneğiyle birlikte döşeme dizaynında deprem etkilerini dikkate al seçeneğini işaretli bir şekilde analiz yaptım (dogru mu?) Analizden sonra merdiven donatıları 'betonarme tasarım- merdiven ' sekmeseinde gözükmedi ve bu yüzden analizden sonra merdiven analizi yaptım. (Doğru mu?)
Bu konuda bilgisi olan sayın forum kullanıcıları ve adminleri beni aydınlatabilirler mi? Lütfen çok acil...Teşekkürler

Ekli dosyalar

Re: Merdivenin yapıyla birlikte analizinde mesnetleme koşull

son olarakta merdiven donatı aks çizimi doğru mudur? Değilse ne yapmalıyım

fthylmz":38ukv0ii' Alıntı:
merhabalar herkese kolay gelsin
Projemle ilgili bazı çıkmazlardayım.
1- projemde temelden sonra 124 cm lik dolgum var ve bodrum kat merdivenini tasarlarken merdiven havada kalıyor.(normal bi durum mu ?)
Merhaba,

Merdiven kot ve yükseklikleri mimari ile uyumlu ise normal bir durum.

2- merdiveni yapıyla birlikte analiz etmek için mesnetleme koşullarını ona göre ayarladım.(Doğru bir şekilde yapmış mıyım?)
8 versiyonunda şu an merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenlenebilmektedir. Dolayısıyla merdiven yüklerini ilgili elemanlara Sizin girmeniz uygun olur.

3- Yarı rijit diyafram seçeneğiyle birlikte döşeme dizaynında deprem etkilerini dikkate al seçeneğini işaretli bir şekilde analiz yaptım (dogru mu?)
Seçenek işaretlenerek analiz yapılabilir.

Analizden sonra merdiven donatıları 'betonarme tasarım- merdiven ' sekmeseinde gözükmedi ve bu yüzden analizden sonra merdiven analizi yaptım. (Doğru mu?)
Merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenlenip analiz ve merdiven analizi yapılırsa Merdiven Betonarme diyaloğunda donatılar görünür.

son olarakta merdiven donatı aks çizimi doğru mudur? Değilse ne yapmalıyım
Programda merdiven donatı aksları ve donatı çizimleri düz kollu merdivenler için geliştirilmiştir.

İyi çalışmalar

Anladığım kadarıyla dönel merdivenlerin donatılarını kendimiz elle çizeceğiz. Ayrıca;

8 versiyonunda şu an merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenlenebilmektedir. Dolayısıyla merdiven yüklerini ilgili elemanlara Sizin girmeniz uygun olur.

8 versiyonunda 'yapı ile birlikte çözüm için mesnetleme koşulu' bulunmakta. Sizin söylediklerinizden böyle bir özelliğin olmadığını anlıyorum,yanlış mı anladım başka birşey mi anlatmak istediniz acaba?

Benim asıl sorum şu ki göndermiş olduğum projede merdivenle yapıyı birlikte çözmek istiyorum. Merdivenide buna uygun bir şekilde mesnetlemesini yaptım.
1-Yapı ile birlikte çözüm için mesnetleme koşullarım doğru mu?
2-Merdiveni yapı ile birlikte çözdüğüm için analizimi yarı rijit diyafram oluşturarak yaptım doğru mu?
3- Böyle bir çözümde de ilgili elemanlara merdiven yükünü girmek gerekir mi?

Teşekkürler...

fthylmz":pqgca5ws' Alıntı:
8 versiyonunda 'yapı ile birlikte çözüm için mesnetleme koşulu' bulunmakta. Sizin söylediklerinizden böyle bir özelliğin olmadığını anlıyorum,yanlış mı anladım başka birşey mi anlatmak istediniz acaba?
Benim asıl sorum şu ki göndermiş olduğum projede merdivenle yapıyı birlikte çözmek istiyorum. Merdivenide buna uygun bir şekilde mesnetlemesini yaptım.
1-Yapı ile birlikte çözüm için mesnetleme koşullarım doğru mu?
3- Böyle bir çözümde de ilgili elemanlara merdiven yükünü girmek gerekir mi?

Ver 8 de şu an merdiven mesnetleri yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre düzenlenemiyor. Yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre mesnetleri düzenleyiniz ve merdiven yüklerini giriniz.

2-Merdiveni yapı ile birlikte çözdüğüm için analizimi yarı rijit diyafram oluşturarak yaptım doğru mu?
Yarı rijit çözüm yapabilirsiniz. Merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenlense bile yarı rijit diyafram çözüm yapılabilir.

İyi çalışmalar

Geri