V11'i Online Satın Alın

Merdivenleri çizebilir misiniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan musfur21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: Merdivenleri çizebilir misiniz?

Merhaba,
Eklemiş olduğunuz dwg dosyası sanırım bir etüd çalışmasına ait. Plandaki kotlar ve çizimler ile kesitteki kotlar ve çizimler tamamen farklı. Ayrıca merdivenlerin üzerinde yazan bilgiler ile merdivenlerin çizimlerinde de uyumsuzluklar var. Ekte plan çizimleri baz alınarak bir tanımlama yapıldı inceleyebilirsiniz. Ayrıca merdiven tanımlaması için aşağıdaki linkten videoyu izleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Emrah YILDIZ":3kl6xbf8' Alıntı:
Merhaba,
Eklemiş olduğunuz dwg dosyası sanırım bir etüd çalışmasına ait. Plandaki kotlar ve çizimler ile kesitteki kotlar ve çizimler tamamen farklı. Ayrıca merdivenlerin üzerinde yazan bilgiler ile merdivenlerin çizimlerinde de uyumsuzluklar var. Ekte plan çizimleri baz alınarak bir tanımlama yapıldı inceleyebilirsiniz. Ayrıca merdiven tanımlaması için aşağıdaki linkten videoyu izleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

İL_COŞKUN_40205-1.dwg.html
Projenin aslı bu abi. A-A kesitinde o ilk kattaki merdivende ara döşeme mi ne olucakmış sanırım ondan düşük kotu abi.
Videoları izliyorum ama döner merdivenleri oluşturamıyorum bir türlü. Rica etsem asıl projeye bakıp çizebilir misiniz tekrar?

Emrah YILDIZ":2r23skcc' Alıntı:
Ekteki merdivenlerin rotalarını ve özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim abi merdiven çizimlerini anladım ama şu dediğim yerdeki düşük döşemeyi ayarlayamıyorum. Rica etsem bakabilir misin oraya.Merdivenler yüksek kalıyor mimarideki gibi olmuyor

Daha önceki mesajda belirttiğim gibi kesit kotları ve plan kotları birbirini tutmuyor. Otopark katındaki merdivenin basamak sayısı kesittekinden farklı. Çizilen merdivenler plandaki merdiven bilgileri baz alınarak oluşturuldu. Merdiven özelliklerinden alanların ve merdivenin yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    31.1 KB · Görüntüleme: 349
  • 2.png
    2.png
    33.8 KB · Görüntüleme: 349
Geri