Mevcut Bina subasman perdesi ve güçlendirme perdesi ile tasarım

mhu

Yeni Üye
2016 ruhsatlı subasman perdesiz tasarlanıp yapılmış, rijit bodrum katı olmayan ama temel üst kotu -2,50 metrede olan ve +0,50 kotuna kadar toprak dolgu ile yapılmış mevcut binaya güçlendirme amacıyla hazırlanan projeyi incelemekteyim. güçlendirme amaçlı subasmana kadar dış cepheye perdeler tanımlanmış. bu perdelerden 4 tanesi bina boyunca devam eden güçlendirme perdeleri. tüm atılan bu perdelerden sonra subasman katında dolgu üstünde yapılan 50*30 kesitlerinde subasman kirişlerinde gevreklik hatası alıyorum. altına subasman perdesi tanımladığım, ankrajladığım kirişlerin hesaba katılıp katılmama durumu hakkında bilgilendirir misiniz? rijitliğini mi azaltmamız lazım. ekran görüntüsü olarak devam edenleri, devam etmeyenleri ve 3 boyutlu durumlarını ekledim. teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • 3b_ss.png
    3b_ss.png
    43.9 KB · Görüntüleme: 64
  • devam_eden_perdeler_secili.png
    devam_eden_perdeler_secili.png
    44.7 KB · Görüntüleme: 62
  • devam_etmeyen_yakin_ss.png
    devam_etmeyen_yakin_ss.png
    52.6 KB · Görüntüleme: 62
bu adminler binanın göçmesini mi bekliyor cevap vermek için acaba. depremi bekleyecez kirişler kırılırsa gevrektir mi diyeceğiz?
 
Sorularınıza sağlıklı cevap verebilmemiz için projenizi .cde formatında gönderir misiniz?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ayrıca daha hızlı yanıt alabilmek için v10 kullanıcılarımıza özel ücretsiz olarak sunduğumuz "teknik destek portalı" nı da kullanabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst