Mevcut Yapıların Modellenmesi

ulas

Üye
Merhaba.

Mevcut yapıları modellerken referans çizimden yararlanma imkanım var mı? Referans çizimimi arka plana yerleştirip modellememi üzerinde yapmam mümkün mü?
Yardımcı olursanız sevinirim

Teşekkürler

Ulaş
 
Selamlar ; Eğer mevcut yapıdan kastınız; ideyapı dışı bir format ile kayıt edilmiş projeyi ide mimar da çizmek ise, bunu yapmanın bir çok yolu mevcut. Ben kullandığım bir kaçını aktarmaya çalışayım. Öncelikle belirteyim ki ide ye en kolay aktarım dxf uzantılı dosyalar ile oluyor. ben başka formattan özellikle dwg formatlı bir dosyayı önce autocad ta açıyorum. dxf ve parçalanmış obje olarak kayıt ediyorum. sonra idemimar da import seçeneği ile ekrana alıyorum. Bunu yaparken seçili objeleri seç ikonunu işaretliyorum. Bazen görüntü boyutu ölçek farklılığından ide ile uyumsuz olabiliyor.Bunu çözmek için import edilmiş projeden mesafe olçümü yaparak ölçeği öğrenmiş oluyorum.Sonraki aşamada tüm çizgileri seçip obje parçala yöntemi ile parçalıyorum(bunu yapmak önemli zira ide blokları ölçeklemez) objeleri parçaladıktan sonra ölçekle (referans) komutu ile önceden belirlediğim ölçege çekiyorum. işime yaramayan çizgileri silip diğer çizgilerin hepsini seçip blok yapıyorum ve projenin istediğim ucundan tutup taşı seçeneği ile x=0 y=o kutucuklarını işaretlemek yolu ile orjine taşımış oluyorum böylece projem için referans belirlemiş oluyorum. Burada ipucu şu; autocad hemen hemen tüm formatları açar autocad da açtığınız dosyayı dxf olarak kayıt ederken parçaladıktan sonra kayıt edin.
 
6 versiyonunda blokların ölçeklenmesi de yapıldı. Sn. mertoni'nin yazdığı yoldan çizminizi hazırladıktan sonra çizim-snap olanaklarını kullanarak ortalama büyüklükte bir kat planını yaklaşık 10-15 dk gibi bir sürede girebilirsiniz. Ayrıca şu an bu süreci (2 boyutlu çizimden aks-kolon-kiriş oluşturma) otomatikleştirecek bir komut üzerinde çalışıyoruz, yakında 6 versiyonuna ücretsiz güncelleme olarak sunulacak.
 
Geri
Üst