Mimari Hatalar - İlgili Genel Bir Yazı

grain

Yeni Üye
Mimari hata terimi, bir binanın veya yapının doğru tasarımlarından ve inşasından herhangi bir sapmayı ifade eder. Özellikle bina yapımında mimari hatalar çok yaygındır. Çoğu durumda, temel bir mimari hata, binaya bakan bir kişi tarafından fark edilebilir ve yapının işlevselliğini veya görünümünü etkilemeyecek, ancak binanın genel çekiciliğini etkileyecektir. Örneğin, bir binanın çatısı çok sağlamsa, bu yoldan geçen biri tarafından görülecektir. Ancak binanın çatısı çok küçükse veya binanın iç alanı aşırı kalabalıksa, hiç görünmeyebilir ve dolayısıyla binanın genel görünümü üzerinde olumsuz bir etkisi olacaktır.

Mimarları ilgilendiren bir diğer büyük sorun, bir bina veya yapıda, binanın işlevselliğini olumsuz etkileyebilecek ve çökmesine neden olabilecek değişiklikler önermeleridir. Bunun gibi mimari hatalar çok ciddidir ve bu tür kusurları önlemek için bir dava açılmalıdır. Çoğu zaman, binanın yük taşıma kapasitesini korumasını engelleyen yanlış döşeme tipine sahip binalar görüyoruz ve sonunda bu sorunlar nedeniyle bir çökme meydana geliyor.

Mimarların çoğunun yaptığı büyük bir hata, dikkatli bir planlama olmaksızın bir yapıda değişiklik yapılmasını önermeleridir. Dikkatli planlama ve analizden sonra bile, bir mimarın tüm yapının bozulmasına yol açacak bir yapıya geçiş önereceği ve onu kullanan insanların ölümüne yol açacağı görülmüştür. Bu tür ölümcül hatalar, inanmak istediğimizden daha sık meydana gelir. Bu nedenle, bir mimarın tasarımda herhangi bir büyük değişiklik önermeden önce binanın yapısal bir analizini yapması çok önemlidir. Yazan :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst