V11'i Online Satın Alın

Mimari projeji idestatik'e aktarabilirmiyiz?

mühendis34

Yeni Üye
arkadaşlar diğer bazı statik programlardaki gibi direk mimariyi statiğe aktarıp aks yerlerini halledebiliyomuyuz ya da diğer işlemleri...
sta4 teki gibi yani....

Re: mimariyi idestatike aktarabilirmiyiz?=

Evet aktarıp aksları kolonları kirişleri otomatik olarak yada manuel olarak oluşturabilirsiniz.
Eger mimarisi ideCAD Mimari ile yapılmışsa katı modeli direk alır duvar yükleri doşeme uzeri duvar yukleri pencere boşlukları mimarin verdiği kolon on boyutları merdivenler vs otomatik olarak ideCAD Statik tarafından algılanır.
Ayrıca Autocad DWG ve DXF 2013 e kadar dosyaları da diğer mimari programlardan okur.

bunu nasıl yapabiliyoruz...
tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum arkadaşlar..
yeni proje çizmeye başladım...şimdiden tesekkürler...

mühendis34":2qa7clxs' Alıntı:
bunu nasıl yapabiliyoruz...
tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum arkadaşlar..
yeni proje çizmeye başladım...şimdiden tesekkürler...

Merhaba,
İmport ettiğiniz 2 boyutlu çizim dosyasını Araçlar/2b mimari proje oku komutunu kullanarak aks, kolon, perde, kiriş objelerine çevirebilirsiniz.

İyi çalışmalar

mühendis34":3ji82l55' Alıntı:
sistemde herhangi bi olumsuz hata yönü yok değilmi..
İmport ettiğiniz çizimlerin ölçüleri ve doğrultularında herhangi bir sorun yoksa, objeyi dönüştürme işlemi de doğru bir şekilde yapılır.

Levent bey
Ide mimariden yukledgim projede 2b mimari proje oku yaptgimda kolon,kiris,yada akslari idemimariden aktardgm icin donusturmeme gerek var mi?
Mimari proje oku dedgmds "projede bloklar var,kullanmak istedginiz bloklari patlatiniz" diye uyari geliyor.bu durumda nasil bir yol izlemem gerekiyor

Soruma cevap verebilicek var mi? Yarin ogleye kadar yetstrmem gerekn bi proje var da.acil donebilirmisinz :(

sefaaydinn":2jgbmsvi' Alıntı:
Ide mimariden yukledgim projede 2b mimari proje oku yaptgimda kolon,kiris,yada akslari idemimariden aktardgm icin donusturmeme gerek var mi?Mimari proje oku dedgmds "projede bloklar var,kullanmak istedginiz bloklari patlatiniz" diye uyari geliyor.bu durumda nasil bir yol izlemem gerekiyor

ideCAD Mimari'de yaptığınız projeyi direk ideCAD Statik'te açabilirsiniz. Tüm proje karşınıza gelir. Dwg export ile 2B mimari proje oku kullanmanıza gerek yok.

Geri