V11'i Online Satın Alın

Mimari projeyi yükledikten sonra kolon ve kiriş tanımlaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MKY60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MKY60

Yeni Üye
iyi günler import dan mimari projeyi yükledikten sonra kolon ve kiriş tanımlaması nasıl yapılıyor veya bu konu hhakında idecadin eğitim videosu mevcutsa link atarsanız çok sevinirim

Re: İmport

MKY60":10hdbuh9' Alıntı:
iyi günler import dan mimari projeyi yükledikten sonra kolon ve kiriş tanımlaması nasıl yapılıyor veya bu konu hhakında idecadin eğitim videosu mevcutsa link atarsanız çok sevinirim

Dwg veya dxf import etttikten sonra "Araçlar/2B mimari proje oku" komutunu kullanabilirsiniz. Komutun açıklaması için F1 yardım dosyasına bakabilirsiniz.

Alternatif olarak:

Proje menüsündeki "Yeni 2B Penceresi" komutu ile boş bir çizim oluşturun. DWG çizimde gerekli olmayan tefriş gibi çizimleri sildikten sonra bu sayfaya import edin.
Her katın mimari planını ayrı ayrı blok yapın. Statik kalıp planını oluştururken bir üst katın mimari planını kullanacaksınız.
Örneğin zemin kat tavanı kalıp planını oluşturmak ve duvar yükleri için 1.Normal kat mimari planını kullanılacaktır. Blokları ilgili kat planlarına kopyalayarak çalışabilirsiniz.

hakan bey 2b mimari proje okuya tıklayıp kolona dönüştürmek istedim kolon katmanını tıkladıktan sonra projedeki kolon haricindeki bütün çizimler kayboldu ama kolona tıkladığımda kolonu tanımlayamıyorum daha programa yeni başladığım için bilmiyorum nerde yanlış yaptığımı

MKY60":1hzaexat' Alıntı:
hakan bey 2b mimari proje okuya tıklayıp kolona dönüştürmek istedim kolon katmanını tıkladıktan sonra projedeki kolon haricindeki bütün çizimler kayboldu ama kolona tıkladığımda kolonu tanımlayamıyorum daha programa yeni başladığım için bilmiyorum nerde yanlış yaptığımı

2B Mimari proje için import ettiğiniz çizim kendi içinde katmanlarına ayrılmış olması lazım. Örneğin mimari projede aks çizgileri kendi katmanında , kolonu gösteren çizgiler kendi katmanındaysa bu komutu kullanabilirsiniz.

Aksi durumda diğer yazdığım yönetime bakın.

Aks, kolon, kiriş vb elemanları nasıl çizileceğini bilmiyorsanız zorluk yaşayabilirsiniz.

Programı öğrenmek için şu linkteki eğitim videolarını izleyin:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri