V11.13 kullanıma sunulmuştur.

mimari statik program uyumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tasarim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ide cad mimaride çizdiğim bir projeyi ide cad statikte açıyorum ama yük kütüphanesi karmaşık bir şekilde çıkıyor analiz yaptığım zaman tüm bina sorunlu çıkıyor.
yük kütüphanesinden kaynaklandığını düşünüyorum. bu yük kütüphanesini tek tek değilde statik programın normal yüklerini nasıl yükleriz. forumda aradım fakat konuyla ilgili bir bilgi bulamadım.
mimari ve statik programın birbirine uyumunu nasıl sağlarım. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

tasarim":1z44gvpo' Alıntı:
ide cad mimaride çizdiğim bir projeyi ide cad statikte açıyorum ama yük kütüphanesi karmaşık bir şekilde çıkıyor analiz yaptığım zaman tüm bina sorunlu çıkıyor.
yük kütüphanesinden kaynaklandığını düşünüyorum. bu yük kütüphanesini tek tek değilde statik programın normal yüklerini nasıl yükleriz. forumda aradım fakat konuyla ilgili bir bilgi bulamadım.
mimari ve statik programın birbirine uyumunu nasıl sağlarım. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Projeyi ekler misiniz?

mimari programda çizilen bir projeyi statik programa atmadan önce mimari programda ne gibi bir ayar yapmam gerekir. bununla ilgili pek bir bilgi bulamadım.
o konuda yardımcı olursanız sevinirim.

tasarim":2n77fap7' Alıntı:
mimari programda çizilen bir projeyi statik programa atmadan önce mimari programda ne gibi bir ayar yapmam gerekir. bununla ilgili pek bir bilgi bulamadım.
o konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Mimaride duvar birim hacim ağırlığı dışında statik proje çözümüne yönelik genel bir ayar yok. Duvar birim hacim ağırlığı da Analiz Ayarları/Diğer sekmesinde -Kirişler ve döşemeler için idecad mimari duvarlarından otomatik olarak al- seçeneğini işaretlenmesi durumunda önemli. Bunun dışında döşeme, kiriş vb. yük bilgilerinizi kontrol edin. Ancak projenizi eklemeden sorununuza kesin bir yanıt veremeyiz.

Geri