Yeni yönetmeliğe göre minare tasarlamaya çalıştım. Minarenin boyutları düşünüldüğünde perde kesit kalınlığı 1/6 oranını sağlamadığı için hesap raporunda hatalar görünmekte. Bunun dışında diğer kontrollerde herhangi bir problem görünmüyor.
Minareyi sekizgen biçimde tasarladım. Orta boğumda düşey süreklilik sorununu olmaması için sekizgen kısmın perdelerini temele kadar indirdim. Minare içine merdiven eklemedim. Toplamda 11 kat tanımladım ve her kata döşeme girdim. Bodrum ve zeminde hem iç hemde dış perdelerde kapı boşluğu oluşturdum. 4.5 m kat + 1.5 m temel olmak üzere gömülecek olan 6 metrelik kısmı rijit tanımladım. Projede bu kısmın tamamını dolgu olarak göstereceğim.
Sizler de ekte göndermiş olduğum datayı inceleyip yorumlayabilir misiniz?
Minareyi sekizgen biçimde tasarladım. Orta boğumda düşey süreklilik sorununu olmaması için sekizgen kısmın perdelerini temele kadar indirdim. Minare içine merdiven eklemedim. Toplamda 11 kat tanımladım ve her kata döşeme girdim. Bodrum ve zeminde hem iç hemde dış perdelerde kapı boşluğu oluşturdum. 4.5 m kat + 1.5 m temel olmak üzere gömülecek olan 6 metrelik kısmı rijit tanımladım. Projede bu kısmın tamamını dolgu olarak göstereceğim.
Sizler de ekte göndermiş olduğum datayı inceleyip yorumlayabilir misiniz?
Bu linki görmek için izniniz yok.
Giriş yap veya üye ol.