V11'i Online Satın Alın

Modal yüklemesinde sistem çözmiyor hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dermann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dermann

Yeni Üye
Merhabalar,
Ekteki projemi analiz ettirdiğimde modal yüklemesinde sistem çözülemiyor uyarısı alıyorum.Ayrıca her analizimde farklı bir düğüm noktasında sistem çözülemedi olarak gösteriyor.Tüm uğraşlarıma rağmen sorunu gideremedim.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...

Ekli dosyalar

dermann":1yyqhcvf' Alıntı:
Merhabalar,
Ekteki projemi analiz ettirdiğimde modal yüklemesinde sistem çözülemiyor uyarısı alıyorum.Ayrıca her analizimde farklı bir düğüm noktasında sistem çözülemedi olarak gösteriyor.Tüm uğraşlarıma rağmen sorunu gideremedim.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...
Merhaba,

Projede 4. kattaki eğimli döşemeler, "objelere eğim ver" komutu ile tekrar oluşturulunca sorun çözüldü. Ekteki projede analiz yapılabiliyor.

Not:Birbirine döşeme kenarı ile bağlanan eğimli döşemeler yarı rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapılması durumunda beraber çözülmeyebilir. Tam rijit diyafram seçeneğine göre de döşeme analizi yapıp sonuçları karşılaştırmanız önerilir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Levent Bey yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Sistemde başka hatalarla karşılaştınız mı acaba anahatlarıyla ?? İlk defa idecad te mantar döşeme çözdüğüm için bende tedirgin oluyorum. :)

dermann":3s36k2np' Alıntı:
Merhabalar,
Levent Bey yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Sistemde başka hatalarla karşılaştınız mı acaba anahatlarıyla ?? İlk defa idecad te mantar döşeme çözdüğüm için bende tedirgin oluyorum. :)
Merhaba,
Veri girişine yönelik diğer tespit ve öneriler aşağıdaki gibidir;
*Analiz modelini etkilememekle birlikte asansör perdelerinin birleşimlerinde küçük panel parçaları oluşmuş.
*Bodrum katta panellere - 20 cm kot verilmiş. Döşeme sınırları döşeme kenarı ile oluşturulmuş. Bunun özel bir sebebi yoksa panel objeleri döşeme konturunu sınırlayan eleman olarak olarak kullanılabilir.
*Panel objeleri altına girilen sürekli temeller hatalı. Sürekli temeller panellerin düğüm noktalarından bağlanmalı. (Ayrıca C ve D grubu zeminlerde TDY 2007 de üst yapı etkileşimli çözüm istenmekte. Programda üst yapı etkileşimli çözüm kirişsiz radye temel sistemlerinde öngörülmektedir.)

İyi çalışmalar

Levent Özpak":2t2s3kxm' Alıntı:
dermann":2t2s3kxm' Alıntı:
Merhabalar,
Merhaba,
Veri girişine yönelik diğer tespit ve öneriler aşağıdaki gibidir;
*Analiz modelini etkilememekle birlikte asansör perdelerinin birleşimlerinde küçük panel parçaları oluşmuş.
*Bodrum katta panellere - 20 cm kot verilmiş. Döşeme sınırları döşeme kenarı ile oluşturulmuş. Bunun özel bir sebebi yoksa panel objeleri döşeme konturunu sınırlayan eleman olarak olarak kullanılabilir.
*Panel objeleri altına girilen sürekli temeller hatalı. Sürekli temeller panellerin düğüm noktalarından bağlanmalı. (Ayrıca C ve D grubu zeminlerde TDY 2007 de üst yapı etkileşimli çözüm istenmekte. Programda üst yapı etkileşimli çözüm kirişsiz radye temel sistemlerinde öngörülmektedir.)

İyi çalışmalar

Merhabalar,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum.Yazdığınız öneri ve düzeltmeleri ben aşağıda yazdığım gibi yorumladım.

1-Panel objesini döşeme kenarı olarak tanımladığımda oradaki döşemeyi kirişssiz döşeme olarak algılamıyor program ondan dolayı -20 kotunu panel objelerine verdim.
2-Temelde ise sürekli temelleri panellerin düğüm noktalarından bağladığımda birleşmiyorlar birbirlerinin üstüne çıkmış olarak gözüküyorlar.
3-Son söylediğiniz sistemi zorunlu olarak üst yapı etkileşimli olarak çözmem gerektiği mi yoksa bu sizin bir öneriniz mi ? Eğer zorunluluksa programın bu zemin gruplarında üst yapı etkileşimli çözüm yapılmadığında hata vermesi gerekmez mi ?

Kolay gelsin..

Geri