V11'i Online Satın Alın

Model Hataları - Jakobiyen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Deimo3s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Deimo3s

Yeni Üye
Ekteki modelde bazı sorunlar yaşıyorum. rijit diyafram kabulu olmadan çözüm yapamamaya başladı ve diyafram kabulu ile de çok fazla kirişleride hata veriyor acaba modelde bir sorun olabilir mi?

pardon unutmuşum. Jakobiyen hatası düzeldi sanırım ancak yinede çatılardaki eğimli döşemeler ile ilgili yardımcı olabilirsiniz.
veya tavsiyeleriniz varsa..

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Sayın Deimo3s
Çok özür diliyorum ama böyle bir taşıyıcı sistem olmaz. Bir kere hiç olmazsa geometri kontrolünde bağıran hataları yapmayın. Ondan sonra 1. derece deprem bölgesinde yapacaksınız, zemin emniyet gerilmeniz 13 tf/m2 olacak, 22 cm döşeme yapacaksınız, 22 cm kiriş yaptığınızı sanacaksınız, kolonları bağladım diyeceksiniz ama 40 küsür m koridordan yalandan da olsa bir kiriş geçirmeyeceksiniz, sonrasında çatıda eğik döşemeler yapacaksınız, bütün kolonları aynı yöne dizeceksiniz, merdivenin sadece bir köşesini mesnetleyeceksiniz (!?), yanındaki döşeme 8 m den sonra boşta duracak, buna da betonarme taşıyıcı sistem diyeceksiniz.

Ben buna bir şey demiyorum. Ben söyleyince "kızdı" diyorlar. Ünver bey cevap versin :) .... Olmaz, biraz hassasiyet lütfen.

Ekteki linkte kiriş genişliği konuşulmuş, siz yönetmeliğin 3.4.1.1. b bendini okursanız orada da yükseklikle ilgili sınırlamalar görünmektedir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

(Genç arkadaşlardan özür diliyorum, derdim kimseyi üzmek, kırmak değil. Hele hele böyle yazdığımda en korktuğum şey arkadaşlarımın çekinip soru sormama eğilimine girmeleridir. Lütfen, soru soralım, bilgilenelim. Bilmeyebiliriz fakat macera başka bir şey.)

Merhaba
Nedim beyin dediklerine aynen katılıyorum.
Bizler burada gördüklerimizi proje yapanları uyarmak için yazıyoruz.
Bazen kızdığımızda oluyor.
Ama şunu bilin ki biz sizin en iyi dostunuzuz çünkü sizin yanlış yapmamanızı istiyoruz.
Bu projede ilaveten kiriş, merdiven mesnetlemelerinde, döşeme eğimlerinde neredeyse heryerde hatalar var.
Benim bu konuda yeni başlayan genç arkadaşlarıma tavsiyem.
Forumda üşenmeden beş sene öncesinden başlayarak bütün projelerde ne problem var probleme çözüm olarak ne önerilmiş inceleyip ondan sonra proje yapmalarını tavsiye ederim. (Bu inceleme biten kadar uykuya daha az vakit ayırın.)
Hiç bir zaman umutsuzluk yok.
(Bende yeni başladığımda çok basit bir projeyi yapamamıştım, sora sora araştırarak öğrendim.)

Çalışmaya devam.
Ünver ÖZCAN

Geri