Sayın Deimo3s
Çok özür diliyorum ama böyle bir taşıyıcı sistem olmaz. Bir kere hiç olmazsa geometri kontrolünde bağıran hataları yapmayın. Ondan sonra 1. derece deprem bölgesinde yapacaksınız, zemin emniyet gerilmeniz 13 tf/m2 olacak, 22 cm döşeme yapacaksınız,
22 cm kiriş yaptığınızı sanacaksınız, kolonları bağladım diyeceksiniz ama
40 küsür m koridordan yalandan da olsa bir kiriş geçirmeyeceksiniz, sonrasında çatıda eğik döşemeler yapacaksınız, bütün kolonları aynı yöne dizeceksiniz, merdivenin sadece bir köşesini mesnetleyeceksiniz (!?), yanındaki döşeme 8 m den sonra boşta duracak, buna da betonarme taşıyıcı sistem diyeceksiniz.
Ben buna bir şey demiyorum. Ben söyleyince "kızdı" diyorlar. Ünver bey cevap versin
.... Olmaz, biraz hassasiyet lütfen.
Ekteki linkte kiriş genişliği konuşulmuş, siz yönetmeliğin 3.4.1.1. b bendini okursanız orada da yükseklikle ilgili sınırlamalar görünmektedir.
(Genç arkadaşlardan özür diliyorum, derdim kimseyi üzmek, kırmak değil. Hele hele böyle yazdığımda en korktuğum şey arkadaşlarımın çekinip soru sormama eğilimine girmeleridir. Lütfen, soru soralım, bilgilenelim. Bilmeyebiliriz fakat macera başka bir şey.)