V11'i Online Satın Alın

Muhtelif birkaç soru

insmuh_gk

Etkin Üye
1-) İmport edilen(dwg/dxf) 2 boyutlu mimari projelerin, 3 boyutlu idecad statik objelerine otomatik dönüştürülmesini izah edermisiniz?

2-) Her türlü formda elaman kesit tanımı yapılabiliyor?
kolonlarda poligon imkanı ile tamam da kirişlerde nasıl her türlü kesit yapmak mümkün oluyor, ayrıca i ve j uçlarında farklı ataletli kesit tanımı yapmak mümkün olacak mı?

3-) Çeşitli poligon kesitlerin parametrik ve çift(birleştirilmiş) kesit tanımları yapılabiliyor, bir örnekle anlatabiliirmisiniz?

4-)Dinamik analizde yönsel birleştirme yapılabiliyor, detaylı bilgi verebilirmisiniz?

5-) Dinamik analiz de düğüm noktalarında yogunlaşmış kütleler tanımlanabiliyor, nasıl bir projede hangi ihtiyaçtan dolayı gerekli oluyor?

6-) Subasman perdeleri sonlu eleman yöntemi kulanılarak modelleniyor, basit bir örnek proje ile görebilirmiyiz?

7-) Kat parametrelerinde tanımlı kat yükleri girilebiliyor, yatay toprak itkisi gibi mi?
 
1) Herhangibir DXF / DWG Mimari projeyi import edin Menuden Proje / import , Daha sonra Menuden Araçlar / 2B Mimari Proje Oku , Buradan sırasıyla Aksları kolonları kirişleri okyabiliyorsunuz.

2) Sol taraftaki ağaç menuden Kesitler uzerinde sağ tıklayıp yeni kesit ekle diyorsunuz. Açılan dialogda seçimlerinizi yapıyorsunuz. Kirişlerin ve kolonların i ve j uçlarına farklı ataletli kesit tanımı yapılabiliyor.

3) Bir ust paragrafta anlatılan dialog çıkınca , profil tipi birleşik seçilirse birleşik kesit tanımlayabiliyorsunuz.

4) Dinamik analizde yönsel birleştirme , Sap2000 de yapılanın aynısıdır. Davranış spektrumu case ' inde , soldaki ağaç menüden sağ tıklayıp çıkan dialogta aynı anda birden fazla response spektrum fonksiyonunu hangi oranlarda katmak istediğinizi de belirterek seçebiliyorsunuz. Deprem yönetmeliği 2.7.5 maddesiyle yönsel birleştirmeye ayrıca kural getirmiştir. ideCAD 2.7.5 i otomatik uygulamaktadır. Ayrıca istenirse Response spekturum Case'i olarak en genel şekliyle de yapılabilmektedir. Bir tane yönsel birleştirme örneği ekledim.

5) Eğer projeniz rijit diyaframlı değilse , Çok sayıda kutleyle hesap yapmak zorundasınız , rijit diyaframı olmayan çelik binaların dinamik hesabı bu şekilde yapılmalı. Betonarme olup da katlarda tek bir kutleyle çozülemeyecek yapılarda da bu yontem kullanılmalı.

6) Subasman perdelerinizi kot vererek giriyorsunuz ve kabuk ( Shell ) olarak modelle seçeneğini işaretliyorsunuz.

7) Kat parametrelerinde veya soldaki ağaç menude yatay kat yüklerini isterseniz programın hesapladığı otomatik yuklerden ayrı girebiliyorsunuz.
 
Bir kaç ekran görüntüsü ilave ediyorum...

1.


2. Kesit ekleme işini şu an programda yapabilirsiniz.


Elemanların sol ve sağ uçlarına farklı kesitlerde eleman atama olanağını henüz son kullanıcıya açmadık. Bunu 6.0051'de kullanamazsınız. Bununla birlikte fikir sahibi olmak için bazı ekran görüntülerini buraya ekliyorum. Zaman veremememle birlikte ileride bir günceleme ile programa eklenebilir. Ayrıca bunun nasıl olacağı, mevcut programa entegre olup olmayacağı ve ücretli mi ücretsiz mi olacacağı henüz kararlaştırılmadı.




3.Birleşik kesit kesit ekle ile tanımlanabiliyor.


4.


5.Su basman perdeleri sonlu elemanlara göre modellenecektir. İlgi katta kotuı düşük elemanlar olarak girilecek ve ayarlarında kabuk olarak modelle işaretlenecektir. Rijit bodrum dışında kalan subasman perdelerinin R katsayısı ile ilgili durumu yeni çıkacak 6.0052 versiyonu ile seçenek olarak konulacaktır.


6
 
örneği anlattığınız görüntüdeki mimari projeyi ekleyebilirmisiniz biz de import yapıp 2b mimari proje oku komutunu kullanalım. yönsel birleştirme örneğine baktım aynı proje değil
 
Musa Bey, herhangi bir mimari dwg dosyasını import edip yapabilirsiniz, zaten komutun amacı da bu. Hakan Bey'in görüntüsünü eklediği dosya özel bir dosya değil.
 
KM/RM

1 rijit bodrum katlı toplam 5 katlı bir projenin bodrum katında 2 tane KM ve RM gösteriyor.
sebebi nedir acaba??
 
peki rijit diyafram nedir??
analiz başlattığımda ''Şu katlarda birden fazla Rijit diyafram Tespit edildi'' dedi.
ben de seçeneklerden '' tek bir rijit diyaframla çöz'' ü işaretledim.
olayı anlayamadım ama.
aydınlatırsanız sevinirim.
 
Projenize geometri kontrolu yapın. Size yaptığınız hataları listeleyecek. 1. bodrum katta KZ18 kirişi ve KZ02 kirişi perde uzerine hatalı girilmiş. Bu yuzden bu kirişlere tanımlanmış BDZ02 ve BDZ01 döşemeleri hatalı oluşmuş. Bu döşemeler rijit diyaframdan ayrıymış gibi algılanıyor. Ya perdeleriniz kiriş yüksekliği kadar kot verin ya da bu kirişleri buraya girmeyin ya da rijit bodrum katı tek rijit diyaframla çozun. Kolay gelsin
 
1.bodrum tavanında perde içerisinde kalan kirişler var ve konsol döşemeler o kirişlere oturuyor. Böylelikle o döşemeler ana yapınızdan kopuk duruyor ve program 3 tane rijit diyafram buluyor. Bilerek mi yaptınız bilmiyorum ama perdelerin içerisindeki kirişlere gerek yok. Kotları aynı çünkü. Kirişleri (KZ02 ile KZ18) silin ve konsol döşemeleri (BDZ02 ile BDZ01) perdelere oturtun.
 
ya ben ordaki döşemeleri üst kattan kopyalamıştım.
döşeme kenarı ve döşeme olarak.
kirişleri de kopyaladığını siz yazınca farkettim.
o yüzdenmiş demek...
sürekli geometri kontrolü yaptırmak gerekiyor:)
 
yeni çelik kesit ekleme

8.103 versiyonu kullanıcısıyım ,2 adet HEA 600 kesitinden haç şeklinde yaparak bir kolon oluşturmak istiyorum ancak yeni kesit oluşturda tüm versiyonları denedim ancak istediğimi bulamadım.daha önce benzer bir durumla karşılaşan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
 
Geri
Üst