Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

NERVÜR KİRİŞ HATASI

elifgorel

Yeni Üye
MERHABALAR PROJEDE MERDİVEN TARAFINA DÖŞEME ÇİZEMİYORUM ANALİZ ETTİKTEN SONRA KALIP PLANI ÇIZIMI ALINMIYOR YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ..
 

Ekli dosyalar

elifgorel":3j7sm7ph' Alıntı:
MERHABALAR PROJEDE MERDİVEN TARAFINA DÖŞEME ÇİZEMİYORUM ANALİZ ETTİKTEN SONRA KALIP PLANI ÇIZIMI ALINMIYOR YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ..

Merhaba,

Dişli döşemelerde bu şekilde boşluklar tercih edilmez.. Çünkü boşluk tarafında, uzun açıklıklı konsol nervürler yapmış olursunuz. Merdiven boşluğu çevresini kapsayacak şekilde, döşeme kalınlığına eşit kiriş sistemi tanımlayabilirsiniz.
 
İlave olarak projenizde kalıp planı alınabiliyor. Fakat orijin noktasından çok uzakta çizim ve kolonlar oluşturulduğu için kalıp planını görememişsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • uzak.PNG
    uzak.PNG
    53.5 KB · Görüntüleme: 7,576
kalıp planı evet alınabiliyorda benim demek istediğim hesap raporunda kalıp planı çizimleri gözükmüyor ayrıca dediğiniz doğru ancak merdiven tarrafında da cok fazla saplama kiriş yapmak istemiyorum uzun acıklık dogrultusunda enine dişler tanımlamak dogru olmaz mı?
 
Kalıp planlarının raporda düzgün olarak görünmemesinin sebebi de diğer mesajda bahsettiğim uzaktaki objeler. Son eklediğiniz projede zemin katta D6 ve D13 döşemelerinizde yarım ya da eksik olarak oluşmuş dişleri diş aralıklarına ya da başlangıç diş genişliğine müdahale ederek ortadan kaldırırsanız bu döşemelerde bir sorun kalmıyor. Arıca diğer döşemelerinizde ana taşıyıcı kirişlerinizle üst üste oluşan plan da yarım olarak görünen kirişlerinizi düzenlemeniz uygun olur. Diğer durum ise D17, D14 ve D1 döşemelerinizi tek konsol olarak tasarlamışsınız. Bu döşemelerin de etrafını kirişlerle kapatın ya da nervür kirişlerini diğer döşemelerle sürekli olacak şekilde tasarlayın.
 
-Planda gördüğünüz tüm elemanları pencere içine alarak seçin.
-Düzen menüsünden ya da ekranın solunda yer alan toolbardan Seçimi Ters Çevir komutuna tıklayın.
-Görüntü menüsünden Zoom Seçim komutuna tıklayın. Program sizi diğer elemanların bulunduğu koordinata ulaştıracaktır.
 
KORDİNAT SİSTEMİNE TASIYAMADIM AYRICA TİPİK NERVÜR KİRİŞ BELİRLEME HATALARI VAR ONLARI DUZENLEYİP PROJEYİ GÖNDEREBİLİR MİSİNİZ
 

Ekli dosyalar

Ekteki projede uzaktaki objeler silindi. Nervür ve kaset sistemlerdeki tipik kiriş problemleriniz için aşağıdaki linkte verilen açıklamaları ve videoyu incelerseniz sorununuza çözüm olacaktır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst