V11'i Online Satın Alın

Nervürlü döşemelerde çizgisel yük etkisini raporda göremedim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan civil123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba kolay gelsin.....1.5 METRE ÇIKMALARA 0.625 TON/M çizgisel duvar yükü etkiterek çözüm yaptım..(YARI RİJİT DİYAFRAM) ...Sonradan forumda yazılanlardan da etkilenerek,çizgisel yükü kaldırıp analiz yaptım,pek değişen bir şey olmadı...Kirişlere gelen döşeme yükleri sıfırda girsem ,0.625 ton/m de girsem aynı raporda...Acacaba benim gözümden kaçan bir şey mi var ?

indirme linki:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: Nervürlü döşemelerde çizgisel yük etkisini raporda görem

Nervür döşemelerde çizgisel döşeme yüklerini tanımlayamazsınız. Bunun yerine, eğer döşemenin üzerinde duvar varsa, yönetmeliğe uygun olarak hareketli yükü 150 kg/m² arttırabilirsiniz.

uzooo":2d4z7eo4' Alıntı:
Merhaba kolay gelsin.....1.5 METRE ÇIKMALARA 0.625 TON/M çizgisel duvar yükü etkiterek çözüm yaptım..(YARI RİJİT DİYAFRAM) ...Sonradan forumda yazılanlardan da etkilenerek,çizgisel yükü kaldırıp analiz yaptım,pek değişen bir şey olmadı...Kirişlere gelen döşeme yükleri sıfırda girsem ,0.625 ton/m de girsem aynı raporda...Acacaba benim gözümden kaçan bir şey mi var ?
indirme linki:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba,
Yarı rijit çözümde nervürlü döşeme üzerine tanımlanan çizgisel döşeme yükü taşıyıcı kirişlere aktarılır. Aşağıdaki resimde Bodrum katta D01 döşemesine üzerine çizgisel yük tanımlanması ve tanımlanmaması durumundaki K16 kirişine ait sonuçlar görünmektedir.

Not: Kiriş üzerine tanımlanan çizgisel döşeme yükü kirişte dikkate alınmaz. Bunun yerine kirişe noktasal yük tanımlanabilir. (Veya kiriş ayarlarından duvar yükü değerine ilave edilebilir.)

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• K16_1.png
    K16_1.png
    57.8 KB · Görüntüleme: 3,609
  • K16_2.png
    K16_2.png
    57.3 KB · Görüntüleme: 3,589

Levent Bey,
Ekteki projenin V7 ile yapıldığını düşünerek aşağıdaki cevabı yazmıştım. V7 de de durum sizin söylediğiniz gibi midir?
NYILMAZ":2hway9ty' Alıntı:
Nervür döşemelerde çizgisel döşeme yüklerini tanımlayamazsınız.

NYILMAZ":38c2lnhk' Alıntı:
Levent Bey,
Ekteki projenin V7 ile yapıldığını düşünerek aşağıdaki cevabı yazmıştım. V7 de de durum sizin söylediğiniz gibi midir?
NYILMAZ":38c2lnhk' Alıntı:
Nervür döşemelerde çizgisel döşeme yüklerini tanımlayamazsınız.
Evet, Nedim Bey,

Teşekkürler. Aklımda eksik bir bilgi kalmış yada yaş problemi var artık :)

Geri