merhabamerhaba tek modlu itme analizinde kütle katılım oranı bys gibi hatalar alıyorum arsa yöntemini kullandığımda yapı stabil değil uyarısı alıyorum yardımcı olabilirmisiniz
binanın projesi varsa, beton ve donatılar yapı denetim tarafından kontrol edildiyse donatılar girilip (ds) ile sabitlenip mevcut bina-kapsamlı bilgi düzeyi almak uygun olur.Bunun projesi 2020 de yapılmış ben projesini girdim o bölümde toprak yok yük yok ama iskan almamış mevcut bina mi secmeliyim
Merhaba,ünver beyin dediklerine ek olarak yapı her iki yönde minimum yüzde 70 kütle katılımı olsa dahi ve her iki yönde burulma düzensizliği sınır oranı 1,4 ün altında kalsa dahi bina yükseklik sınıfından dolayı yapıya pushover( tek modlu artımsal itme analizi) uygulayamazsınız.çok modlu itme yöntemini(arsa) tercih edebilir buna binaen 8 adet yükleme işaretlenip arsa metodu seçilip, iterasyon düzeyi 3 alınıp ikinci mertebe etkileri öncelikle doğrusal olmayan seçilir, analiz işleminde belirli bir düğüm noktasına bağlı hata alınırsa ikinci mertebe etkileri doğrusal olarak seçilip performans analizi yapılır ya da zaman tanım alanında doğrusal olmayan analiz(time history) yöntemi kullanılabilir.her ikisinde de tasarım gözetmeni zorunludur.merhaba tek modlu itme analizinde kütle katılım oranı bys gibi hatalar alıyorum arsa yöntemini kullandığımda yapı stabil değil uyarısı alıyorum yardımcı olabilirmisiniz
Yapınızın dış aksında ( I aksı ) bulunan perdeler sebebi ile hakim modların kütle katılımı oldukça düşüktür. normal analiz yapıp dinamik analiz raporunu incelendiğinde de benzer sonuçlar görülebilir. Bu sebeple sistemin taşıyıcı sistemini değiştirmeden hakim modda kütle katılımının %70 değerinin üzerine çıkartılması veya burulma düzensizliği katsayısının 1.4 'ün altına indirilmesinin bir yolu bulunmamaktadır.merhaba tek modlu itme analizinde kütle katılım oranı bys gibi hatalar alıyorum arsa yöntemini kullandığımda yapı stabil değil uyarısı alıyorum yardımcı olabilirmisiniz