V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

NONLİNEER ANALİZDE DÜĞÜM HATASI ALIYORUM

yunus_emre123

Yeni Üye
Merhabalar . Bir projemde belediye benden tek modlu ve ARSA analiz raporu istiyor. Ama analizi gerçekleştirdiğimde her seferinde ekte paylaştığım hatayı alıyorum.
tüm elemanları akslarda tek bir düğümde toplamama rağmen bu hatayı veriyor. Sebebini bir türlü anlayamadım. Önceden bu kadar sık hatayı almıyordum ama artık başka projelerde de bu hatayı veriyor. Yardımcı olabilir misiniz? Nerede hata yapıyorum. Yardımınız için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    34.9 KB · Görüntüleme: 9
  • DÜĞÜM HATASI.cde
    DÜĞÜM HATASI.cde
    15.5 MB · Görüntüleme: 4
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    34.9 KB · Görüntüleme: 9
Bu durumun sebebi karmaşık olan bu çatı modelidir.
İtme analizinde bildiğiniz üzere rijit diyafram kabulü yapılır. Modellediğiniz çatıda bazı kolonlar döşemelere bastıkları için bu yük aktarımı yapılmamaktadır. Aynı zamanda ideCAD statik içerisinde çelik elemanların performans değerlendirmesi yapılmamaktadır. Bu sebeple çelik çatıyı silip çelik çatının toplam sabit ve hareketli yükünü döşeme veya kirişlere yayılı yük olarak tanımlayarak performans analizi yapılması daha uygudur.

Bu anlamda bakıldığında sorun çözülecektir. Aynı zamanda ilk adım hariç itme analizi ara adımlarında geometrik ikinci mertebe etkilerini doğrusal kabul edebilirsiniz. Bunun için itme analizi ayarlarından ikinci mertebe etkilerini doğrusal seçebilirsiniz.

Saygılarımla...

Geri