V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Nonlineer Analizde PEAK DISPLACEMENT-BASE SHEAR hatası

ahmetsolmaz

Yeni Üye
Projeme Nonlineer analiz yapıyorum fakat PEAK DISPLACEMENT-BASE SHEAR hatasını alıyorum acaba sebebi nedir ?Doğrusal analiz sınırlarını karşılamadığından nonlineer yapmam lazım fakat bu hatayı alıyorum çaresini bulamadım.Şimdiden teşekkür ederim.
 
"yeni binalar" için yapılan doğrusal olmayan analizlerde TBDY 5.6.1.2 'ye göre düşey yüklerde eğer plastik mafsallar oluşumuna izin verilmez. ideCAD statik içerisinde doğrusal olmayan performans analizi ayarlarında eğer "yeni bina" seçeneği seçili ise ve itme analizinin sıfırıncı adımında düşey yüklerden kaynaklanan plastik mafsallar oluşuyor ise analiz devam ettirilmez. itme analizinin ilerlememesinin sebebi budur.

Eğer mevcut bir yapının performans analizi yapılıyor ise itme analizi ayarlarında "bina değerlendirme yöntemi" mevcut bina olarak seçilmelidir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...
 
Merhabalar Oğuzcan Bey mevcut bir binayı seçmeme rağmen hatayı alıyorum yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
 
Ayarlarım böyle olmasına rağmen nonlineer analiz yapamıyorum.3D de gri şekilde kalıyor gevrek elamanlar analizin sonunda da

peak dısplacement-base shear alıyorum​

 

Ekli dosyalar

  • ayar.PNG
    ayar.PNG
    20.4 KB · Görüntüleme: 28
Aşağıda gösterdiğim şekilde itme analizi analizi ayarları ile analiz yapıldığında itme analizi tamamlanmaktadır.

1688390103743.png


peak dısplacement-base shear alıyorum
Burada söylemek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Eğer analiz ilerleme ekranında görünen aşağıda işaretlediğim yazıdan bahsediyorsanız bu bir hata değil itme analizi sonucu oluşan tepe yerdeğiştirmesi-taban kesme kuvveti eğrisinin sayısal değerleridir. itme analizinde bu sonuçlar elde edilmelidir.

1688390675011.png

3D de gri şekilde kalıyor gevrek elamanlar analizin sonunda da
Bu gösterimde elemanların gri kalması herhangi bir hata veya eksik analiz olduğu anlamına gelmez. Burada gri kalan kolon ve kirişlerin uçlarında plastik mafsallar değerlendirilir. TBDY Bölüm 5 'te belirtilen yığılı plastik davranış modeli sonucunda bu plastik mafsalları dönme değerlerine göre performans değerlendirilmesi yapılmaktadır. Bodrum perdelerinde ise TBDY Bölüm 15 'e göre plastikleşme beklenmediğinden doğrusal kabul edilir ve herhangi bir hasar durumu hesaplanmaz ve hesaplanmamalıdır.

1688390388257.png

İMO ile yaptığımız performans analizi eğitim videolarını aşağıdaki linkleri kullanarak izleyebilirsiniz.



Ayrıca ideCAD bilgi bankasından ilgili başlıkları ve alt başlıkları da inceleyebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst