Nonlineer itme analizi ve pursantaj

Nlfr

Yeni Üye
Merhaba;
İdecad de performans analizi yaptığım bir bina doğrusal analiz koşullarını sağlamadığı için itme analizi yapacağım. itme analizinde pursantajla ilgili herhangi bir soru yöneltmedi program bana. Analiz ayarlarındaki güçlendirme bölümündeki pursantajları itme analizinde kullanıyor mu? Emin olmak adına sormak istedim.
 
Merhaba;

Doğrusal performans analizi penceresinde girilen pursantaj değerleri itme analizinde kullanılmamaktadır. Doğrusal olmayan itme analizi ile yapılan performans analizlerinde, kolon-kiriş-perde elemanlarının içerisinde tanımlanan donatılar kullanılmaktadır.

Pursantaj değerlerinin nonlineer itme analizinde kullanılması ile ilgili not alınmış ve AR-GE bölümüne iletilmiştir.

Saygılarımla...
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederek bir şey daha eklemek isterim, analiz modeli sonuç kısmında performans analizi sonuçları görselleştirilmiş haliyle renkli olarak veriliyor ve hangi elemanın gevrek , hangi elemanın göçme bölgesinde olduğu gibi kısımları analiz modelimde görme imkanım oluyor. İtme analizi için de aynı görselleştirme yapılabilirse kullanıcılar açısından kolaylık sağlanacağını düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar...
 
Merhaba;

10.82 versiyonu itibariyle gevrek eleman kontrolü, Nonlineer itme raporu alarak yapılıyor.
Üç boyutlu ekranda görülebilmesi için yapmış olduğunuz isteği not aldım.
Katkınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımla...
 
Merhaba,
Nonlineer itme analizinde güçlendirme perde ve kolon donatı sonuçlarını göremiyorum. Öncesinde doğrusal performans analizi ile aldığımız sonuçları kullanmak durumunda kalıyorum. Doğrudan itme analizi sonuçlarında mevcut kolon ve kiriş bilgileriyle birlikte güçlendirilmiş donatı sonuçlarını da görmek iyi olacaktır.
Teşekkür ediyorum.
 
Geri
Üst