(ne yapılacağına dair verdiğiniz bilgi yetersiz ama)projemde nonlineer performans analizi yapıyorum ancak bina stabil değil uyarısı alıyorum bu sorunu nasıl çözerim? yardımcı olursanız çok sevinirim
önerilerim;Alınan karotların yönetmelik hesabı doğrultusunda dayanım C42 gelmiştir, binanın projesi 90 yılına ait ancak bitmesi geç olmuş tam olarak bilemiyorum,
Çok modlu itme analizi ile yapılan Performans Analizi yapıldığında; Tasarım Uygulama Gözetmeni haricinde Üniversitelerin Yapı veya Deprem Mühendisliği Bölümlerindeki hocaların Raporu ile de kabul edilmektedir.Merhaba. Eğer mevcut binanın sabit tek modlu ve değişken tek modlu analizlerine göre analiz sonuçları yönetmeliğin bu yöntemlerinin uygulama şartlarını sağlamıyorsa ve doğrusal olmayan analiz yapılmak istenirse çok modlu itme analizi (ARSA Yöntemi) uygulaması yapılır. Çok modlu itme analizi (ARSA Yöntemi) uygulamasında yönetmelik gereği tasarım gözetmeni gerekir. Bu konu hakkında bilgi almak isterseniz Yönetmeliğin 1.3. Özel Konularda Tasarım Gözetimi ve Kontrolü - 1.3.2. Kapsam - d maddesine bakabilirsiniz.
Merhaba. Herhangi bir üniversite hocasının doğrusal olmayan davranış ve çok modlu itme analiz yöntemlerini bilmeden tgua olması bence sadece evrakta sorumluluk almak oluyor. Bence hiç tavsiye etmem. Kanunen değişmeli bu durum.Çok modlu itme analizi ile yapılan Performans Analizi yapıldığında; Tasarım Uygulama Gözetmeni haricinde Üniversitelerin Yapı veya Deprem Mühendisliği Bölümlerindeki hocaların Raporu ile de kabul edilmektedir.
Cevabımı tekrar kontrol ederseniz "Üniversitelerin yapı veya deprem mühendisliği bölümlerindeki hocaların" raporu ile de kabul edilmektedir yazdım. Dolayısıyla herhangi bir hocanın raporu kabul edilmemektedir, sadece ilgili bölüm hocalarının raporu kabul görmektedir.Merhaba. Herhangi bir üniversite hocasının doğrusal olmayan davranış ve çok modlu itme analiz yöntemlerini bilmeden tgua olması bence sadece evrakta sorumluluk almak oluyor. Bence hiç tavsiye etmem. Kanunen değişmeli bu durum.
Merhaba. Onu okudum ama her yapı ve deprem mühendisliği anabilim dallarındaki bütün hocaların bu konuyu bildiklerinden bahsedemeyiz. Bu dediğiniz anabilim dallarında çeşitli konular olup çoğu kendi konu veya konularında uzmanlaşıyor.Cevabımı tekrar kontrol ederseniz "Üniversitelerin yapı veya deprem mühendisliği bölümlerindeki hocaların" raporu ile de kabul edilmektedir yazdım. Dolayısıyla herhangi bir hocanın raporu kabul edilmemektedir, sadece ilgili bölüm hocalarının raporu kabul görmektedir.