V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

objeye eğim verilmesi

Ekran görüntüsü 2025-04-17 143814.png

arkadaşlar, bu döşemeye bu doğrultuda eğim vermek istiyorum. ancak bu komut kullandığımda etrafını kirişlerde o komuttan etkilenerek oynama yapıyor. bu döşemeyi dört tarafında da kirişe oturmuş bir şekilde nasıl eğim verebilirim?

bir soru daha,

çatıda hangi döşeme türünü kullanmak gerekir? bunu belirleyen parametreler nelerdir? bu konuda bilgisi olanlar bir yönlendirme yapabilir mi?

binada plak döşeme kullanan çatıda farklı bir döşeme seçtiğini varsayalım. bunun avantajı dezavantajını nasıl değerlendirmek gerekir?

Son düzenleme:
arkadaşlar, bu döşemeye bu doğrultuda eğim vermek istiyorum. ancak bu komut kullandığımda etrafını kirişlerde o komuttan etkilenerek oynama yapıyor. bu döşemeyi dört tarafında da kirişe oturmuş bir şekilde nasıl eğim verebilirim?

Objelere eğim ver komutu çalıştırıldığında ekrana gelen diyaloğa döşemelere bağlı objelerin seçilebileceği ile ilgili bir uyarı gelir.
"Hayır" 'a basarak devam ederseniz sadece seçtiğiniz objelere eğim verilir.
"Evet" 'e basarak devam ederseniz döşemeye bağlı tüm elemanlar otomatik olarak seçilerek devam edersiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1744891022378.png

1744891092060.png

Paylaştığınız resme göre kiriş bölümlemelerini kontrol edin.
Açıklıklar fazla gözüküyor. Bu noktalara kolon/perde tanımlanması uygun olabilir.
1744891451359.png

çatıda hangi döşeme türünü kullanmak gerekir? bunu belirleyen parametreler nelerdir? bu konuda bilgisi olanlar bir yönlendirme yapabilir mi?
Eğim vereceğiniz çatı döşemelerinde plak döşeme veya kirişsiz döşeme kullanabilirsiniz. Nervür ve kaset döşemelere eğim verilemez.

binada plak döşeme kullanan çatıda farklı bir döşeme seçtiğini varsayalım. bunun avantajı dezavantajını nasıl değerlendirmek gerekir?
Döşeme tipine bağlı olarak taşıyıcı sistem tipi seçimleri etkileniyorsa her iki durumuda sağlar şekilde analizler yapmanız gerekebilir.
Bu gibi TBDY 2018'de açıkça belirtilmeyen durumlar için projeyi sunacağınız belediye ve yapı denetim kurumlarından onay almanız gerekir.

Ekli dosyalar

• 1744891372988.png
    1744891372988.png
    129.2 KB · Görüntüleme: 2
Geri