V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Ofis binası önerileriniz..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aozhan90
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekteki proje bir ofis projesidir. Zemin kat yüksekliği 5.50 m'dir. Ancak 2.75 yüksekliğinden merdiven sahanlığı ve çerçeve kirişleri geçiyor. Benim kafama takılan şudur. Bu katı tek kat mı düşünmeliyim yoksa 2 kat mı? Yani kat yüksekliğini 2.75 alıp 2 kat mı yapmalıyım yoksa 5.50 alıp tek kat mı? Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

2.75 kotunda rijitlik saglayacak objeler olacaksa şahsi fikrim ayri 2 kat gibi dusunulmesinden yanadir veya 2 kat seklinde sisteme girilip doseme tanimlanmayip programin rijit diyafram tanimamasi saglanmali

Sayın aozhan90

Önerilerim.
1- Bina modellemesi doğru,
2- Merdiven mesetlemesi mutlaka düzeltilmeli,(kova boşluğu mesnetli vb.)
3- en üst katta niye böyle bir döşeme çözümü yapıldı anlayamadım. D1 ve D2 döşem birleşimine kiriş konulabilir.
4- Aynı şekilde zemin kat D4 döşemesi boşluğuna kiriş konulabilir. koyamam diyorsan T-U, AA-X arasını döşeme yap merdiveni bu döşemeye oturt,
5- Duvar yüklerini kontrol et,
6- Kolonlardaki (B) hatalarını,
7- Geometri kontrolünde hataları gider,

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ben döşeme olmadığı için bu modelin doğru olduğunu düşünüyorum.
Dikkatimi çeken bir nokta yapının 1.periyodu 0.73 ancak 3b cerceveden deformasyonlara baktığımda hiç yok benim yorumum da mı bir hata var ?

Selamlar,

Arkadaşlara ek olarak zemin kattaki merdiven mesnetlemesi tam olmamış. 4. Modda merdiven sahanlığı ayrı olarak dans ediyor :roll:

Bir de 4 katlı bina için periyodu çok yüksek geldi bana. biraz daha rijit olabilir sanki :hmm

Çerçeve kirişlerinin olduğu bölümde diyafram olmadığı için tek kat olarak modellenmeli.
Kat demek kat düzleminde diyafram demektir.

proisa":1kvi0rfi' Alıntı:
Çerçeve kirişlerinin olduğu bölümde diyafram olmadığı için tek kat olarak modellenmeli.
Kat demek kat düzleminde diyafram demektir.

Proisa doğru bir noktaya değinmiş. Başka türlü bir modelleme hatalı olur.
İyi çalışmalar...

Geri