V11'i Online Satın Alın

Onaylı projeyi değiştirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gokhan30
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli forum büyükleri.Yoğun ve uykusuz çalışmamdan dolayı statik projemde zemin kata malesef ki 2 cephede de çıkma koymayı unutmuşum.1.kattaki çıkmanın aynısı zemin katta da yapmalıydım. Ve yine malesef ki yapı denetimin de gözünden kaçmış.Proje yerinde yapılırken , mimari proje baz alınarak, bir üst kattaki çıkmalarımın aynısı zemin kata konulmuş.Ben projeyi revize ederken , temel ve zemin katın donatılarını sabitledim ve çıkma yaptım fakat sistemi bu şekilde çözemedim.Zemin katın kolonlarında hata alıyorum.Kolonları da değiştiremeyeceğim için, güçlendirme mi yapmamız gerekir yoksa üst katlardaki donatıları değiştirerek, revize tadilat projesi çizerek durum kurtarılabilir mi
Rica etsem bana öneride bulunabilecek,yardımcı olabilecek var mı ?
Projenin linki aşağıdadır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba, projene bakmadım fakat aklıma ilk gelen tüm sistemdeki yükleri kontrol etmen. Fazla aldığın yükler varsa onları düzelt. Döşeme sabit yükleri kontrol et, kirişlerin üzerine gelen duvar yüklerini mimariye bakarak 19 luk 8.5 luk olanlar varsa birebir yap. Hatta pencere boşlukları ve kapı boşluklarını minha ederek yap. Yapınağırlığı bir nebze azalırsa belki kolona faydası olur.

Projeyi hangi versiyon ile çözdüyseniz yeniden o versiyon ile analiz edin.
aksi halde 10.17 ile yaptığınız analiz sonuçları yeterli iken 10.20 de göreli kat hataları görmeniz dahi mümkün.

iyi çalışmalar.
(tavsiyem projeyi 10.17 versiyon olarak kaydedin 10.20 yi kaldırıp 10.17 yi kurun analizlerinizi yapın muhtemelen daha esnek sonuçlarla karşılaşacaksınız)

Duvar yükünü elle hesaplayın. İdecad'in standart duvar yükü az birşey yüksek

sereze":smlq5o0g' Alıntı:
Duvar yükünü elle hesaplayın. İdecad'in standart duvar yükü az birşey yüksek

"Ayarlar - Yük kütüphanesi " bölümünden istediğiniz duvar - döşeme ve hareketli yükleri kendiniz
oluşturup projelerinizde kullanabilirsiniz.

Geri