V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Otopark katının rijit olarak işaretlenmesi sonucu çıkan öteleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gozetir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gozetir

Yeni Üye
Radye üstü otopark katı bulunan binada sehven otopark katı rijit olarak işaretlenip proje çözüldükten sonra rijit olarak işaretlendiğini farkettim. rijit tikini kaldırdıktan sonra projede ciddi bir öteleme çıktı (zemin iyileştirmesi yapılmasına rağmen.) Ayrıca projede asansör katında mimariden kalan bazı duvarlar da sonradan fark edildi ve duvarları kaldırıp analiz edince ekstra 3 tane daha öteleme çıkıyor uç seviyelerde. Duvar nasıl bu kadar etkileyebilir anlamadım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler (ekte hem rijit tiki işaretli olarak çözülen projeyi hem de rijit tiki kaldırılmış projeyi ekledim, ikisinde de bahsettiğim asansör katındaki kaldırınca ötelemeye sebep olan havalandırma duvarları duruyor)

Ekli dosyalar

Radye üstü otopark katı bulunan binada sehven otopark katı rijit olarak işaretlenip proje çözüldükten sonra rijit olarak işaretlendiğini farkettim. rijit tikini kaldırdıktan sonra projede ciddi bir öteleme çıktı (zemin iyileştirmesi yapılmasına rağmen.) Ayrıca projede asansör katında mimariden kalan bazı duvarlar da sonradan fark edildi ve duvarları kaldırıp analiz edince ekstra 3 tane daha öteleme çıkıyor uç seviyelerde. Duvar nasıl bu kadar etkileyebilir anlamadım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler (ekte hem rijit tiki işaretli olarak çözülen projeyi hem de rijit tiki kaldırılmış projeyi ekledim, ikisinde de bahsettiğim asansör katındaki kaldırınca ötelemeye sebep olan havalandırma duvarları duruyor)
Modelle önerilerim;
Bu tür üçgen, ze zeminli, zemin katı rijit olmayan, binalarda;
--betonu C30'dan az seçmeyiniz,
--a3 düzensizliğini işaretleyiniz,
--kolon ebatlarını 40/40, 30/50'den az yapmayınız,
--kirişlerde fiber donatı işaretleyiniz, (işaretlememiş durum aşağıda)
--saplama kiriş yapmayıp çerçeve oluşturunuz, (mavi)
--merdiveni mesnetleyip bina ile birlikte çözünüz,
--kolon ve perdelerin boyutlarını beş kata kadar değiştirmeyiniz,
yukarıdakiler yapısa dahi yatay ötelemeler kurtarmaz, uygun yerlere her iki yönde perde ilavesi yapınız.
1742237532754.png
1742237858034.png

Geri