V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Otopark Kirişsiz Döşeme ve Perde Düzeni Hataları

Merhabalar,

Okul projemde bana düşen bölümde için bir tek katlı otopark modeli oluşturdum, ancak programı ilk kez kullanıyorum ve bazı konularda desteğinize ihtiyacım var. Üzerinde trafik yükü ve 1 metre dolgu bulunan bu projede, hocamızın talebi doğrultusunda bir tasarımı yapmam gerekiyordu. Ancak döşeme kısmında sürekli hata mesajları alıyorum ve nedenini tam olarak anlayamıyorum.

Bazı akslardan araç geçeceği için perde yerleştiremiyorum

Belki kalınlık seçimlerimde bir hata yapmış olabilirim diye düşünüyorum. Ayrıca perde düzenlememde de bir eksiklik veya hata var mı, bunu da sormak istedim. Bu konuda bana rehberlik edebilirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız benim için çok değerli olacak. Şimdiden çok teşekkür ederim!

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-11-06 095750.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-06 095750.png
    35.8 KB · Görüntüleme: 26
  • Yeralti_otopark.cde
    Yeralti_otopark.cde
    5.9 MB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Merhabalar,

Okul projemde bana düşen bölümde için bir tek katlı otopark modeli oluşturdum, ancak programı ilk kez kullanıyorum ve bazı konularda desteğinize ihtiyacım var. Üzerinde trafik yükü ve 1 metre dolgu bulunan bu projede, hocamızın talebi doğrultusunda kirişsiz bir döşeme tasarımı yapmam gerekiyordu. Ancak döşeme kısmında sürekli hata mesajları alıyorum ve nedenini tam olarak anlayamıyorum.

Bazı akslardan araç geçeceği için perde yerleştiremiyorum

Belki kalınlık seçimlerimde bir hata yapmış olabilirim diye düşünüyorum. Ayrıca perde düzenlememde de bir eksiklik veya hata var mı, bunu da sormak istedim. Bu konuda bana rehberlik edebilirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız benim için çok değerli olacak. Şimdiden çok teşekkür ederim!
Okul projesi olarak idecad'de kirişsiz döşemeli otopark mı modelletiyorlar ? Yanlış anlamayın size bir sözüm yok. Siz öğrenci olarak hocalarınız ne derse yapmakla yükümlüsünüz. Ancak bana proje ödevi olarak çok mantıksız geldi.

Merhaba, yorumunuz için çok teşekkür ederim! Aslında bu proje tamamen bizim seçimimiz oldu. Kirişsiz döşeme daa basit geldi bize

Hocamız genel çerçeveyi verdi ama kirişsiz döşemeli modellemesi yapmayı ve şeklini biz kendimiz istedik. Belki biraz zorlayıcı, hatta mantıksız gibi görünebilir ama bu zorlukları deneyimleyerek öğrenmeyi çok seviyoruz. Başka programları da kullanmayı denedik. Farklı fikirleriniz varsa paylaşmanızı çok isterim, her türlü geri bildirim bizim için çok değerli!

Son düzenleme:
Analiz ayarları sihirbazında döşeme tipi olarak "kirişsiz döşeme (mantar)" seçimi yapılmalıdır.
Devamında taşıyıcı sistem tipi A13 seçilebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Döşeme tipi doğru belirlendiğinde Kirişsiz döşemeler tbdy 2018'e uygun olarak iki aşamalı analiz yapılır. Ayrıntılar için yardım sayfasını inceleyiniz.

Döşeme kaplama ve hareketli yüklerinizi kontrol edin
1m toprak yüksekliği için aldığınız sabit yük az olabilir.
Ekteki malzeme birim ağırlıklarını inceleyiniz.

Hareketli yük ise çok fazla özel bir durum yoksa garajlar için 0,5t/m2 alınabilir
1730887567887.png

Kullanmak istediğiniz donatı çaplarını donatı seçimi diyaloğunda analiz öncesi seçin.
1730879669172.png

Döşeme hesap aksını döşeme ortasına taşıyın.
1730882493922.png

l Perdeleri grup yapınız

Projede rapor hataları ile ilgili yardım sayfalarını inceleyiniz.

Yorumlarınız ve yardımınız için tekrar teşekkür ederim, gerçekten çok faydalı oldular. Tavsiyelerinizi inceledim ve uyguladım, bu sayede birçok hatamı düzeltebildim.

Ancak perdeler konusunda hala kafamda soru işaretleri var. Konumları ve sayıları hakkında emin değilim; acaba doğru yerlere yeterli sayıda perde koymuş muyum? Bu konuda da değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Döşeme Üst Kot hanesine pozitif değer giriyorum, bu kolon içinde kullanılmalı mı? Yani döşemeye girdiğim üst kot değerini kolona da girmeli miyim? böylelikle kolon döşemenin içine girmiş olacak

Bu durumda kolon döşemenin içine giriyor fakat kolon başlığı aşağıda mı kalmalı?

Ekli dosyalar

• kırmızı6.png
    kırmızı6.png
    140.4 KB · Görüntüleme: 9
Kolon başlığı döşeme alt kotunda olacak, kolon başlığı ile döşeme iç içe girmemeli.
Kolon başlığı kotuna negatif olarak döşeme kalınlığın girin (Döşemede kot tanımlı ise dikkate alın).

Geri