V11'i Online Satın Alın

Pafta düzenlerken hızlı taşıma işlemi nasıl yapılıyor ?

Merhaba

Yeri gelmişken;
Hızlı taşıma işlemi, adı üstünde taşımayı nokta tıklamadan hızlı bir şekilde yapmayı sağlıyor ve kişiye oldukça zaman kazandırıyor. Özellikle çizimde karışıklıkları düzenlerken pekçe ihtiyaç duyulacak bir komut...

Klavyeden "M" tuşu hızlı taşımayı çalıştırır. Örneğin kalıp planındayken M tuşuna basın.

Hızlı taşıma ile normal taşıma arasındaki adım farkları:

Normal taşıma komutu adımları
1) Komut tıkla
2) Obje seç.
3) Mouse sağ klik
4) Bir referans noktası ver
5) Objenin yeni yerini tıkla

Hızlı taşıma komutu adımları
1) M'ye bas.
2) Obje seç.
3) Objenin yeni yerini tıkla

Deneyin, kolay gelsin....

Ben farklı denedim. Mousu yazının ustune getirdim basılı tutarak yazıyı taşımaya çalıştım olmadı. Beni niçin "M" tuşuna bastırıyorsunuz ki ? "M" tuşuna bir kere basıyoruz değil mi. "M" tuşuna bir kere bastıktan sonra , benim tarif ettiğim şekilde oluyor herhalde .

Çizim ve detay ekranlarında kullanıyoruz. Örneğin bir kalıp planı çizimi alın, "M" tuşuna basın ve örneğin döşeme dairesini ne kadar kolay ve hızlı taşıdığınızı görün :)

Bir ilave yapmak istiyorum

Kalıp planı çizimi aldık örneğin,
M tuşuna basarak hızlı taşımayı aktif yapıyoruz,
Eğer Blok içerisindeki donatı yazısını tıklarsam sadece donatı yazısı taşınacaktır,
veya donatı çizgisini tıklarsam blok olarak donatı çizimi + donatı yazılarının tamamı taşınacaktır,

M tuşu ile bloğu patlatmadan blok içerisindeki yazıları taşıyabiliyoruz,

Kolay gelsin.

Merhaba;
Öncelikle bu hızlı taşıma komutunu çok beğendiğimi ifade etmek isterim, ancak farklı blokları "döşeme pilye ve alt düz donatısı gibi" birlikte taşıma işlemi yapmak istediğimde çoklu seçim yapmamızı sağlayacak bir kısayol tuşu düşünülebilirmi?

HakanŞahin":3u69v9f4' Alıntı:
Merhaba

Yeri gelmişken;
Hızlı taşıma işlemi, adı üstünde taşımayı nokta tıklamadan hızlı bir şekilde yapmayı sağlıyor ve kişiye oldukça zaman kazandırıyor. Özellikle çizimde karışıklıkları düzenlerken pekçe ihtiyaç duyulacak bir komut...

Klavyeden "M" tuşu hızlı taşımayı çalıştırır. Örneğin kalıp planındayken M tuşuna basın.

Hızlı taşıma ile normal taşıma arasındaki adım farkları:

Normal taşıma komutu adımları
1) Komut tıkla
2) Obje seç.
3) Mouse sağ klik
4) Bir referans noktası ver
5) Objenin yeni yerini tıkla

Hızlı taşıma komutu adımları
1) M'ye bas.
2) Obje seç.
3) Objenin yeni yerini tıkla

Deneyin, kolay gelsin....
Asmolen veya kaset dişleri için hızla taşıma komutu (M) obje bütünü için çalışmıyor. Parçalı bir şekilde taşıma yapıyor. Bilginize...

Geri