V11'i Online Satın Alın

Pafta Export Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hiryu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hiryu

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar,
ideCAD statik 7 de "pafta blokları" ekleyerek oluşturduğum paftayı dwg uzantılı export edince ve Autocad de açınca katman (layer)larda sadece "Standart" isimli katman oluyor. Ancak hesaplaması biten projeyi "Çizim" menüsünden çizdirerek dwg export ettiğimde ilgili katmanlar (Kiriş, Kolon, Donatı Yazısı vb.) Autocad'de oluşturulmuş oluyor. Pafta işleminde bir şeyleri yanlış mı yapıyorum?

hiryu:zonpy51v' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar,
ideCAD statik 7 de "pafta blokları" ekleyerek oluşturduğum paftayı dwg uzantılı export edince ve Autocad de açınca katman (layer)larda sadece "Standart" isimli katman oluyor. Ancak hesaplaması biten projeyi "Çizim" menüsünden çizdirerek dwg export ettiğimde ilgili katmanlar (Kiriş, Kolon, Donatı Yazısı vb.) Autocad'de oluşturulmuş oluyor. Pafta işleminde bir şeyleri yanlış mı yapıyorum?

Merhaba,

Yazdığınız gibi program, pafta bloklarını standart katmanda aktarmaktadır. Kalem kalınlık ayarları için ise aşağıdaki başlıkta anlatılan işlemler size yardımcı olacaktır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Pafta bloğu, Autocad'de çalışmaya devam etmek üzere kullanılmamalıdır. Pafta bloğu oluşturmanın amacı, plotter'a gönderilecek çizim paftasını hazırlamaktır.

Merhaba,

Aynı problem ile bende karşılaştım. Aslında paftanın da katmanlarıyla beraber atılması işleri oldukça kolaylaştıracak bir uygulama olur. Yeni versiyona eklenebilirse bence faydalı olacaktır.

Merhaba,

Bu konunun üzerinden vakit geçmiş ama yeni başlık açmamak için buradan devam etmek uygun olur diye düşündüm.

Arzu Hanım'a cevaben:
Her ne kadar siz bu paftadan export işlemini direk plotter için düşünmüş olsanızda, bu işlem mevcut tüm kullanıcılar için farklı bir amaçla kullanılıyor. Diğer katılımcılarında belirttiği gibi bende tek tek çizimleri hazırladıktan sonra, baskı öncesi son düzeltmeler için paftayı AutoCAD'e aktarıyorum. Çünkü bazı işleri Idecad'in çizim kısmında yapmak gerçekten işkence oluyor. Gördüğüm kadarı ile zaten export yaparken (normal çizimlerden) katmanlar zaten gelebiliyor, demek ki bu işlem zaten mümkün. Bunu aynı şekilde paftadan export'a koymak çok zor olmasa gerek.

Kullanıcı yorumlarını bu konuda da dikkate alırsanız seviniriz.

İyi çalışmalar
Yağmur Can KOÇAK

Geri