V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Panel ölçü ve açılımları..

Bolvadinim

Etkin Üye
Merhabalar,

İki kolon arasında tanımlanan panellerin,(perdelerin) ölçü yazısı kat planlarında akstan aksa dikkate alınırken,detaylarında ise iki kolon arasındaki net açıklığa göre ölçü veriliyor..Bu durum kafa karışıklığına sebebiyet verirken,luzumsuz yere ölçü düzeltmeleriyle vakit israfına yol açıyor..

Ayrıca perdelerde uç bölgesi ,proğram tarafından kriterlere göre gerekirse oluşturuluyor..Kullanıcılar olarak perde uç bölgesinin ne kadar oluşturlacağına (etriye tipi dizaynına) müdahil olmayoruz,müdahil olduğumuz şey sadece donatı çaplarıyla sınırlı,halbuki uç bölgesinin kadar olacağı belirleyeceğimz etriye ölçüsüyle daha uygun olacaktır..

Bu sorunu,kolon tanımlayarak,perde parametrelerinde uç bölgesi şartlarını değiştirerek,kolon arasında perde tanımlamak suretiyle çözebiliyoruz..

İlaveten çizimler ile alakalı bir başka problemde şu:Asansör perdelerinin açılımları kolon aplikasyon planında çizilmiyor.,Perde detayında ise parça parça çizim yapılırken,uç başlıklar yine birbirinden bağımsız olarak çiziliyor..Halbuki berababer çizilmeli..
 
Geri
Üst